Cele mai frumoase parcuri din București Magazin

Cele mai frumoase parcuri din București

Odată cu vreme frumoasă, vine și perioada perfectă pentru o plimbare prin București. Pe lângă obiectivele turistice impresionante, Capitala oferă și alternativa de a fi mai aproape de natură. Iată care sunt cele mai frumoase parcuri, perfecte pentru a petrece momente liniștite.

1. Parcul Cișmigiu

Parcul Cișmigiu este cel mai vechi parc din București. De asemenea, este înscris pe lista monumentelor istorice din Capitală. Inaugurarea oficială a parcului a avut loc în 1854. Grădina de trandafiri, izvorul lui Eminescu, debarcaderul, colțul șahiștilor, Rotonda Scriitorilor sunt printre atracțiile și locurile încărcate de povești din Cișmigiu. Întinderea este de aproximativ 17 hectare și merită luată la pas, mai ales în această perioadă.

bucurești
Sursă foto

2. Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR)

Parcul Alexandru Ioan Cuza este unul dintre cele mai amri parcuri din București, având o suprafață de 85 de hectare. Atracția principală a acestui parc este constituită de Lacul Titan și cele 5 insule ale acestuia: „Insula Pensionarilor”, „Insula IOR”, „Insula Câinilor”, „Insula Trandafirilor” și „Insula Înecaților”. De asemenea, este cunoscut pentru multitudinea de activități pe care le prezintă, în special pentru cei mici.

ior
Sursă foto

3. Parcul Bazilescu

Parcul Bazilescu a fost amenajat în anul 1954, iar terenul pe care a fost construit a aparținut juristul profesor universitar Nicolae Bazilescu care l-a donat statului român. Aici pot fi admirați câțiva arbori bătrâni, rămășite ale cunoscutelor păduri – Codrii Vlăsiei. Parcul găzduiește Teatrul de Vară, a cărui istorie este dominată de legende și mister.

bucurești
Sursă foto

4. Parcul Operei (Venus)

Parcul Operei este construit în locul în care demult era stadionul echipei de fotbal Venus Bucureşti, una dintre cele mai valoroase echipe din perioada interbelică. Atât grădina și vegetația, cât și împletiturile din nuiele regăsite în interiorul parcului sunt cele care atrag atenția. Deși nu este un loc atât de cunoscut, merită descoperit.

5. Parcul Bordei

Parcul Bordei a fost amenajat în anul 1936 pe malul lacului Florească. Are o istorie destul de interesantă, ținând cont că în anii 80 accesul publicului a fost interzis. Locația era într-o zonă considerată la momentul respectiv cu protecție de grad zero, fiind în apropierea reședinței lui Nicolae Ceaușescu.

bordei
Sursă foto

Citește și 6 locuri instagramabile din București.

Sursa foto