Cele mai puternice femei din lume. Top 100 Forbes Actual

Cele mai puternice femei din lume. Top 100 Forbes

Cele mai puternice femei din lume au fost incluse în clasamentul anual realizat de revista Forbes. Topul cuprinde șefi de stat și CEO care au reușit să gestioneze eficient pandemia de Coronavirus, în acest an dificil.

Printre cele mai puternice femei din lume din anul 2020 se află prim-ministrul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern (nr. 32), care a învins primul și al doilea val de virus în țara sa prin implementarea unor proceduri stricte de blocare și carantină. De asemenea, președintele Taiwanului, Tsai Ing-wen (nr. 37), a implementat un program riguros de urmărire a contactelor în ianuarie. Ca urmare, până în prezent, insula cu o populație de 23 de milioane de persoane a înregistrat doar 7 decese asociate coronavirusului.

1. Angela Merkel – Cancelar, Germania

Angela Merkel - cele mai puternice femei din lume
Sursă foto

Merkel a devenit prima femeie cancelar a Germaniei în 2005 și este acum la al patrulea mandat. Însă a anunțat că nu va mai candida pentru încă unul, în 2021.

Merkel rămâne liderul de facto al Europei, fiind în fruntea celei mai mare economii din regiune, după ce a condus Germania prin criză financiară și a adus-o înapoi pe creștere.

2. Christine Lagarde – Președinte, Banca Centrală Europeană

cele mai puternice femei din lume
Sursă foto

Lagarde a devenit prima femeie care a condus Banca Centrală Europeană, la 1 noiembrie 2019. În calitate de șef al politicii monetare europene, Lagarde se confruntă cu un test critic: asigurarea că pandemia nu face ravagii suplimentare în zona euro.

 3. Kamala Harris – Vicepreședinte ales, Statele Unite

Sursă foto

La 7 noiembrie 2020, Harris a devenit prima femeie din istoria americană care a fost aleasă pentru a ocupa poziția de vicepreședinte. De asemenea, în 2016 Harris a fost prima femeie indian-americană care a fost aleasă în Senatul Statelor Unite.

4. Ursula von der Leyen – Președinte, Comisia Europeană, UE

cele mai puternice femei din lume
Sursă foto

Ursula von der Leyen a fost numită președinte al Comisiei Europene, ramura executivă a Uniunii Europene, în iulie 2019. Ea este prima femeie care îndeplinește acest rol, fiind responsabilă de legislația care afectează peste 700 de milioane de europeni.

5. Melinda Gates – Co-președinte, Fundația Bill & Melinda Gates

cele mai puternice femei din lume
Sursă foto

Melinda Gates rămâne cea mai puternică femeie din filantropie, în calitate de co-președinte al Fundației Bill și Melinda Gates. Fondată în 2000, aceasta este cea mai mare fundație caritabilă privată din lume, cu fonduri de 40 de miliarde de dolari.

Clasamentul complet al celor mai puternice femei din lume poate fi citit aici.

Citește și Top căutări Google din 2020 în România.