Nu a mai jucat în niciun film din 2016 încoace, dar este cel mai bine plătit actor din lume Magazin

Nu a mai jucat în niciun film din 2016 încoace, dar este cel mai bine plătit actor din lume

Câștigător a două premii Oscar, George Clooney, în vârstă de 57 de ani, a fost desemnat cel mai bine plătit actor din lume de către revista Forbes, cu câștiguri de peste 239 de milioane de dolari obținute în perioada iunie 2017 – iunie 2018. El l-a depășit, astfel, pe Dwayne „The Rock” Johnson, care s-a clasat pe poziția secundă în topul realizat de publicația americană.

Deși nu a mai jucat în niciun film din 2016 încoace, o mare parte din câștigurile lui Clooney provin din vânzarea companiei sale producătoare de tequila, Casamigos, în iunie 2017, pentru suma de un miliard de dolari gigantului britanic al băuturilor Diageo. Suma inițială de vânzare a fost de 700 de milioane de dolari, la care se vor adăuga alte 300 de milioane de dolari în decurs de 10 ani, în funcție de performanța companiei.

Iată cei zece cei mai bine plătiți actori din lume*, conform revistei Forbes:
*sume exprimate în milioane de dolari

10. Chris Evans – 34 de milioane

Salariul lui Evans a provenit, în special, din rolul Captain America pe care acesta l-a avut în filmele din Universul Cinematografic Marvel, inclusiv în blockbuster-ul din 2018 „Avengers: Infinity War”.

9. Salman Khan – 38,5 milioaneKhan, o vedetă de la Bollywood, a câștigat 38,5 milione de dolari din mai multe filme de succes pe care le-a produs și în care a jucat, printre care „Tiger Zinda Hai” din 2017, dar și din contracte de imagine pentru branduri precum motocicletele Suzuki și guma de mestecat Chlormint.

8. Adam Sandler – 39,5 milioaneSandler a câștigat milioane de dolari dintr-un contract semnat de compania sa de producție Happy Madison, în anul 2014, cu Netflix, care a fost prelungit pentru încă 4 filme în 2017. Conform Forbes, actorul și-a mărit veniturile și datorită show-urilor live de comedie pe care le-a avut în ultimul an.

7. Akshay Kumar – 40,5 milioaneKumar, un alt actor de la Bollywood, a avut de câștigat de pe urma unor filme de succes, dar și din diferite contracte de imagine pentru aproximativ 20 de branduri, printre care Tata, un conglomerat din India cu peste 98 de firme, și compania producătoare de baterii Eveready.

6. Will Smith – 42 de milioaneSmith a câștigat 20 de milioane de edolari doar pentru rolul din pelicula „Bright”, o producție Netflix. El a semnat, de asemenea, contracte pentru alte câteva filme, printre care adaptarea live a piesei Disney „Aladdin” și animația „Spies in Disguise”.

5. Jackie Chan – 45,5 milioaneChan și-a crescut veniturile datorită celor 6 filme lansate în 2017 în care a avut rolul principal și a lanțului de teatre pe care îl deține.

4. Chris Hemsworth – 64,5 milioaneConform Forbes, Hemsworth și-a dublat veniturile anul trecut datorită celor două blockbustere Marvel în care a jucat, „Thor: Ragnarok” și „Avengers: Infinity War”.

3. Robert Downey Jr. – 81 de milioaneActorul american a îmbrăcat costumul lui Iron Man și a reușit să își dubleze câștigurile în 2017. În plus o apariție scurtă în „Spider-Man: Homecoming” i-a adus nu mai puțin de 15 milioane de dolari.

2. Dwayne „The Rock” Johnson – 124 de milioaneCâștigurile de 124 de milioane de dolari obținute în 2017 i-au adus lui „The Rock” un nou record, fiind cele mai mari câștiguri înregistrate de un actor în cei 20 de ani de când publicația a creat lista.

1. George Clooney – 239 de milioaneClooney ocupă prima poziție în clasamentul realizat de Forbes, cu cele mai mari câștiguri din întreaga carieră, datorită vânzării companiei sale Casamigos.

(sursă foto: theblaze)