Coca-Cola renunță la plastic Business

Coca-Cola renunță la plastic

Coca-Cola, Kellogg’s și Nestlé se numără printre cele 250 de branduri importante care s-au angajat să reducă toate deșeurile de plastic din activățile lor – o mișcare descrisă de Organizația Națiunilor Unite drept cel mai ambițios efort, de până acum, de combatere a poluării cu plastic.

Acest angajament vine după o presiune publică asupra producătorilor și comercianților de a reduce utilizarea ambalajelor de plastic, care se acumulează în oceanele lumii și afectează viața marină.

Semnatarii au promis să elimine toate materialele plastice de unică folosință și să investească în tehnologii noi, astfel încât ambalajele să poată fi reciclate până în 2025.

Inițiativa este rezultatul unui parteneriat între Fundația Ellen MacArthur, o organizație caritabilă independentă care încurajează companiile și oamenii să își reconsidere, proiecteze și să construiască un viitor durabil, și Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Erik Solheim, directorul executiv al UNEP, a descris angajamentul luat de marile branduri drept „cel mai ambițios set de obiective pe care l-a văzut până în acest moment în ceea ce privește lupta împotriva poluării cu materiale plastice”.

UNEP a estimat că, în cazul în care ratele de poluare actuale vor continu până în 20250, vor exista mai multe materiale plastice în mare decât pești. Aproximativ 8 milioane de tone de sticle și deșeuri de plastic ajung în oceanele planetei în fiecare an, afectând grav viața marină.

Cele mai multe eforturi de a combatere a poluării cu materiale plastice s-au concentrat asupra curățării deșeurilor, însă acest angajament recent este conceput pentru a reduce plasticul inutil direct de la sursă.

„Știm că curățarea materialelor plastice de pe plajele și din oceanele noastre este vitală, dar acest lucru nu oprește fluxul de plastic care ajunge în ocean în fiecare an”, a declarat Ellen MacArthur, persoana din spatele întregii inițiative. „Trebuie să mergem direct la sursă”, a mai adăugat aceasta.

Danone, H&M, L’Oréal, Mars și Unilever sunt alte branduri mari care au convenit să elimine orice material de plastic. Trei nume mari care au semnat deja angajamentul, mai exact Coca-Cola, PepsiCo și Nestlé, sunt printre primele clasate în topul companiilor care poluează cu deșeuri de plastic, din punct de vedere al cantităților recuperate de voluntari din oceane, la nivel global.

(sursă foto: victoriabuzz)