Copilul nelegitim al Împărătesei Ecaterina a II-a a Rusiei Actual

Copilul nelegitim al Împărătesei Ecaterina a II-a a Rusiei

Foarte puțini știu că Ecaterina a II-a a Rusiei a avut un copil nelegitim cu prințul Grigori Orlov.

Împărăteasa Rusiei, Ecaterina cea Mare a avut un copil nelegitim confirmat – un fiu din relația ei cu prințul Grigori Orlov. Născut în 1762 și botezat pe numele lui Alexei Grigoryevich Bobrinskym după satul Bobriki, căruia i-a fost repartizat. Fiul Ecaterinei a fost crescut de confidenții ei apropiați pentru a deveni un adevărat aristocrat și veritabil ofițer de cavalerie.

Ecaterina a avut mereu așteptări mari de la el.  Tocmai de aceea, dezamăgirea ei a fost mare  pentru că Alexei a devenit un tânăr iresponsabil, superficial și temperamental și pe deasupra cheltuia enorm de mulți bani. Pentru că a ajuns să aibă foarte multe datorii, Ecaterina l-a pedepsit cu alungarea într-o moșie din Estonia. Alexei a rămas acolo până în anul 1796 când mama sa a trecut la cele veșnice.

În momentul în care fratele său vitreg, Paul, a devenit țar, Alexei s-a întors la Sankt Petersburg. Existența lui nu era un secret pentru nimeni, iar Paul, un personaj nobil, cu suflet mare, l-a primit pe Alexei ca pe un frate lângă el. Mai mult, Paul l-a primit pe nemernic cu daruri scumpe și i-a acordat titlul de conte și grad în cavalerie, de general-maior (Alexei fiind deja general de brigadă). După un timp, Alexei, contele Bobrinsky a decis să se mute în cealaltă moșie a sa din regiunea Tula. Acolo a trăit până la moartea sa în 1813. În ultimii săi ani s-a mai liniștit și a decis să studieze astronomia.

Alexei a avut o soție și cinci copii, patru legitimi și unul nelegitim. Fiul său Alexey Alexeyevich Bobrinsky (1800-1868) este recunoscut ca fiind un mare inovator și mare om de afaceri, practic un geniu în industria zahărului din Rusia. Alexey Alexeyevich Bobrinsky este cunoscut și pentru faptul că a făcut ca ciocolata să fie accesibilă poporului rus.

Citește și Povestea neștiută a omului cu trei picioare – Frank Lentini

Sursa foto