Povestea neștiută a omului cu trei picioare – Frank Lentini Actual

Povestea neștiută a omului cu trei picioare – Frank Lentini

Francesco „Frank” Lentini, s-a născut în Siracusa, Sicilia, în 1889. Lentini s-a născut cu un picior în plus, care ieșea din partea dreaptă a trunchiului din cauza unei anomalii congenitale.

Frank Lentini s-a născut în Sicilia, Italia, în mai 1889, fiind singurul copil al familiei. Avea trei picioare, 25 degete și două organe genitale. Al treilea picior i-a crescut din șoldul drept.

Problema lui a fost cauzată de un al doilea embrion care a început să se dezvolte în uter.

La vârsta de patru luni, Lentini a fost trimis la un specialist pentru a discuta despre varianta amputării piciorului cu numărul trei, dar medicul a refuzat din cauza riscului mare de paralizie, sau chiar posibil deces. Comunitatea din jurul orașului său natal îl numea „micul monstru”. În consecință, familia lui Lentini l-a trimis să locuiască cu o mătușă pentru a evita alte posibile discuții pe aceasta temă. Părinții săi nu voiau ca Frank să fie afectat de răutatea oamenilor din jur.

În 1890, un bărbat pe nume Vincenzo Magnano care călătorea în Italia cu un spectacol de păpuși l-a întâlnit pe Francesco, care avea atunci numai 6 ani. Magnano a fost convins că tânărul va fi senzația de care ducea lipsă Circul Barnum și Bailey la care lucra, așa că i-a întrebat pe părinții lui Francesco dacă vor fi de acord ca fiul lor să călătorească în America. Aceștia și-au dat consimțământul cu condiția să-l însoțească pe Frank în Statele Unite.

După ce au adunat suficiente fonduri pentru călătoria lor, cei trei Lentini, împreună cu Magnano și soția sa, însărcinată, au pornit spre Bridgeport, în 1892. După ce a învățat să-și controleze și al treilea picior, Frank a mers pe biciclete, a înotat și a reușit să facă tot ce puteau face și ceilalți copii.

Înainte să plece în America, Lentini a vizitat  un orfelinat în care locuiau copii având diferite probleme. Acolo, micul Frank a văzut copii surzi, orbi și grav schilozi trăind o viață fericită. Acesta a fost un moment decisiv pentru Lentini. Atunci a realizat că poate trăi o viață fericită și normală chiar și cu un al treilea picior.

Deși nu putea să meargă cu al treilea picior pentru că era prea scurt, a învățat să alerge și să sară, precum și să călărească, să înoate, să patineze pe gheață, să se dea cu role și să conducă o mașină. De fapt, el a spus într-o biografie că membrul suplimentar i-a oferit un avantaj la înot: „Un avantaj pe care îl am față de ceilalți colegi când înot este că folosesc piciorul suplimentar drept cârmă”.

Condiția sa neobișnuită, l-a făcut pe Franceso Lentini, ca până la finalul vieții să câștige o avere și, prin atitudinea sa să fie un model pentru cei care aveau diverse probleme de sănătate.

Citește și Numărul impresionant de copii pe care îi are Elon Musk.

Sursa foto