Ciocolata neagră: Top 6 beneficii pe care le poate aduce sănătății Magazin

Ciocolata neagră: Top 6 beneficii pe care le poate aduce sănătății

Cu toții cunoaștem și iubim ciocolata, dar știai că aceasta poate fi benefică sănătății tale? Citește mai departe pentru a afla cum.

1. Ciocolata este nutritivă

Ciocolata neagră de calitate cu un procent de 70-85% cacao conține o cantitate bună de fibre solubile și este bogată în fier, magneziu, cupru, mangan și alte câteva minerale.

2. Ciocolata este o sursă bună de antioxidanți

Ciocolata neagră este încărcată cu compuși organici care sunt biologic activi și funcționează ca antioxidanți. Acestea includ polifenoli, flavanoli și catehine, printre altele.

Un studiu a arătat că cacao și ciocolata neagră au mai mulți antioxidanți, polifenoli și flavanoli decât orice alte fructe testate, inclusiv afine și fructe acai.

3. Ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin și scăderea tensiunii arteriale

Flavanolii din ciocolata neagră pot stimula endoteliul, căptușeala arterelor, pentru a produce oxid nitric (NO).

Una dintre funcțiile oxidului nitric este de a trimite semnale pentru relaxare către artere, ceea ce scade rezistența la circulația sângelui și, prin urmare, reduce tensiunea arterială.

4. Consumul de ciocolata poate reduce riscul bolilor cardiace

Compușii din ciocolata neagră protejează împotriva oxidării lipoproteinei de densitate mică.

Pe termen lung, acest lucru ar trebui să facă să se depună mult mai puțin colesterol în artere, rezultând un risc mai mic de boli de inimă.

5. Poate proteja pielea de efectele soarelui

Conținutul de flavonoli poate proteja pielea de daunelor provocate de soare, pot îmbunătăți fluxul sanguin către piele și pot crește densitatea și hidratarea pielii.

6. Poate îmbunătăți funcția creierului

Cacao poate îmbunătăți în mod semnificativ funcția cognitivă la persoanele în vârstă cu insuficiență mintală. Poate îmbunătăți fluența verbală și mai mulți factori de risc pentru diverse boli. 

Cacao conține substanțe stimulante precum cofeina și teobromina, un motiv cheie pentru care poate îmbunătăți funcția creierului pe termen scurt.

Un studiu realizat pe voluntari sănătoși a arătat că consumul de cacao bogat în flavanol timp de cinci zile a îmbunătățit fluxul de sânge către creier.

Citește și Un posibil război în lumea cremelor de ciocolată.

Sursă foto