„Cum dracu scăpăm de tine?” Actual

„Cum dracu scăpăm de tine?”

După cum probbail ați aflat deja, Liviu Dragnea, președintele PSD a avut o ieșire nervoasă astăzi, în Parlament, după ce a fost întrebat de un reporter despre condamnările pe care le are și despre cum ar putea scăpa de ele cu ajutorul unor legi speciale. Mustața lui Dragnea a tunat spre fata respectivă „Cum dracu mă ajută asta pe mine!? M-am săturat!” și a mimat, deloc credibil, o exasperare și o atingere a unei anumite limite a răbdării.

Carevasăzică, ar trebui să ni se facă milă de el. Dacă nu nouă, atunci sigur-sigur celor câteva milioane de votanți pesediști din țară, care s-au cam prins în ultima perioadă cum stă treaba cu domnul președinte. Evident, ieșirea lui Dragnea este un truc ieftin, chiar dacă acesta are o oarecare urmă de adevăr, anume că este fundamentat pe o criză de nervi absolut autentică.

Iar de aici lucrurile devin interesante. Liviu Dragnea încearcă să scape de Tudorel Toader, ministrul de la Justiție. Astăzi, în Parlament, a fost o moțiune referitoare la postul acestuia din urmă, la care Dragnea a încercat să obțină vot secret, pentru a-l demite pe domnul Ievaluare. Numai că tabăra cealaltă din partid i-a dejucat planul. Mai mult decât atât, președintele PSD a îndemnat parlamentarii partidului să voteze după propria conștiință, o premieră absolută pentru organismul pesedist, care până în acest moment și-a apărat cu îndârjire fiecare om, niciodată nepunându-se problema scutului pe care partidul urmează să îl facă în jurul victimei.

Așadar, marele plan al lui Dragnea cu ievaluările a urmărit emiterea celui ce pare că nu vrea să dea ordonanța de urgență referitoare la amnistie și grațiere. Iar pe lângă Tudorel, se spune că ar mai fi fost vizat și Paul Stănescu, de la Dezvoltare, unul dintre cei care au semnat acea celebră scrisoare, din interiorul PSD, care i-a cerut demisia mustății.

Iată, așadar, cum se ajunge de la acea atitudine arogantă și zeflemitoare, la drăcuirea unor ziariști. Circul din interiorul PSD a luat o nouă turnură, iar tot mai mulți îl trag de mânecă pe Dragnea și îl întreabă pe holurile Parlamentului: „Cum dracu scăpăm de tine?”

foto