CTP: „Acest procedeu referitor la ascunderea stării de sănătate pe care îl folosește domnul Dragnea este specific dictaturilor comuniste” Actual

CTP: „Acest procedeu referitor la ascunderea stării de sănătate pe care îl folosește domnul Dragnea este specific dictaturilor comuniste”

Cristian Tudor Popescu a comentat, în direct la postul Digi 24, în legătură cu starea de sănătate a lui Liviu Dragnea și a faptului că acesta ar fi fost internat în spital, fără a se face publice, în mod oficial, informații cu privire la locație și la starea președintelui PSD.

„În primul rând, noi de unde știm că domnul Dragnea a fost internat în spital? A comunicat cineva pe cale oficială acest lucru? Noi nu avem, în acest moment, niciun fel de date despre ce s-a întâmplat sau despre ce a făcut domnul Dragnea în aceste patru zile. Nu știm. A fost în spital? În care? A fost în România? Nu avem niciun fel de date în legătură cu starea sănătății celui de-al treilea om în stat. În orice țară democratică, un om de un asemenea rang, nu are intimitate. Acolo analizele și astfel de cazuri sunt făcute publice.”

„Acest procedeu pe care îl folosește domnul Dragnea este specific dictaturilor comuniste. Despre Ghoerghiu Dej nu a știut nimeni cum se simte, ce simptome are, până nu a murit și a venit Nicolae Ceaușescu. La fel, Ceaușescu era copt de boli în anii 1980, dar nimeni nu știa nimic în legătură cu starea de sănătate a conducătorului. Domnul Dragnea a ales acest mod de a se ascunde.”

„Cum e posibil să nu apară un medic, nu Codrin Ștefănescu, care să ne spună: diagnosticul este următorul, tratamentul, starea de sănătate. Medicii trebuie să comunică că poate lua decizii, că este sănătos. Starea de sănătate e secret de stat în acest caz.”

„De ce este acest lucru un secret? Când ai de a face cu un conducător de stat, în astfel de situații, acesta nu are dreptul la regim privat.”

„Având în vedere că nu ni s-a comunicat nimic de către nimeni, noi putem să credem orice: de pildă, că domnul Dragnea nu are nimic și că s-a plimbat pe acolo, pe acele holuri, numai pentru a nu fi prezent la Înalta Curte.”