Cum se reia fotbalul românesc? Situații delicate la Dinamo și Botoșani din cauza COVID Sport

Cum se reia fotbalul românesc? Situații delicate la Dinamo și Botoșani din cauza COVID

Cum se reia? Nici nu a început, că s-a și oprit. Despre fotbalul românesc vorbim, evident. Cel puțin în cazul lui Dinamo și FC Botoșani, lucrurile sunt clare. Meciurile din această primă etapă (care trebuia să înceapă azi) pe care le două echipe urmau să le dispute au fost amânate. Magazionerul lui Dinamo a fost depistat pozitiv cu coronavirus zilele trecute, iar aseară, cu mai puțin de 24 de ore înaintea meciului de la Craiova dintre Universitatea și Botoșani, medicul echipei din Moldova a fost, de asemenea, depistat pozitiv. În aceste condiții, reluarea campionatului a început cum nu se poate mai prost.

Cum se reia Liga 1? Liga 2, cu emoții

Atât play-off-ul cât și play-out-ul se văd nevoite să înceapă cu stângul. Când și cum se vor recupera meciurile ce vor fi amânate, nu se știe. Cert este că, până la viitoarele teste care să certifice integritatea echipelor, cele două echipe nu vor juca. Iar în pericol este întreg fotbalul românesc, care riscă să ajungă într-o situație fără ieșire.

Ce se va întâmpla cu campioana? Cum se va juca dacă mai apar cazuri? Cine retrogradează? Cine promovează? În acest moment, totul pare a fi pus sub semnul incertitudinii. Îngrijorare este inclusiv în Liga 2, acolo unde play-off-ul pentru promovare umrează să înceapă în luna iulie. Dar Rapid a jucat un amical cu Dinamo zilele trecute. Dacă s-a întâmplat nefericitul eveniment și cineva din anturajul echipei va fi depistat pozitiv, cum va continua inclusiv acest al doilea eșalon?

Având în vedere mizele financiare uriașe puse la bătaie de televizunile și companiile deținptoare de drepturi tv, înghețarea sezonului nu pare o soluție în acest moment, dacă situația escaladează. Dar cine își va asuma pierderile atât financiare cât și sportive?

Citește și:

Fotbalul românesc: am avut echipe, dar nu și stadioane; acum avem stadioane, dar nu și echipe