Cum tratăm depresia Actual

Cum tratăm depresia

Depresia poate fi tratată prin mai multe feluri, un stil de viață sănătos pentru formele mai ușoare sau medicamente recomandate de medicul psihiatru.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți dacă suferiți sau credeți că suferiți de depresie este să mergeți la un doctor pentru a fi diagnosticați corect. Acesta poate prescrie un medicament, dintr-o gama mai largă care acționează la nivelul creierul și care îi schimbă mecanismele hormonale.

Când vorbim despre depresie, vorbim despre trei hormoni deficitari din organismul nostru, care acționează direct în creier. Este vorba despre dopamină, responsabilă pentru lipsa de plăcere pe care o simțim indiferent de ce am face. Adrenalina, a cărei lipsă duce la o letargie de dimineață, o lipsă de energie care te împiedică să te dai jos din pat. Și serotonina, care duce la tristețe și la vină intensă și plâns fără motiv.

Mecanismele prin care antidepresivele funcționează nu este încă deplin cunoscut, dar există o mulțime de substanțe care au dat rezultate și care i-au scos din stările rele pe cei care sufereau de depresie. Au reușit să-i pună pe linia de plutire și să facă pașii necesari pentru a scăpa de depresie.

Antidepresivele cresc nivelul de serotonină din creier, împiedica absorbția ei de către organism și veți putea să vă simțiți din noi bine, fericiți și împliniți. După o perioadă creierul se va obișnui cu această stare de bine și o va considera normală. Acesta este momentul în care veți putea renunța și la medicamente. Foarte important de menționat este faptul că antidepresivele trebuie luate exact cum și cât a prescris medicul, nu trebuie întrerupte fără acordul acestuia.

Importante în lupta cu depresia sunt de asemenea, plimbările în natură, socializarea, sportul și somnul suficient.

Citește și Simptomele depresiei

Sursa foto