Simptomele depresiei Actual

Simptomele depresiei

Iată o parte dintre simptomele depresiei. Este posibil să regăsim fiecare dintre noi câteva dintre aceste simptome, dar asta nu înseamnă că suferim de depresie, doar medicul psihiatru poate pune un diagnostic corect.

Simptomele prezentate mai jos sunt des întâlnite în depresie:

Plânsul – persoana care suferă de depresie începe să plângă fără motiv, plânge dacă se gândește la un eveniment petrecut cu mult timp în urmă sau plânge dintr-o cauză care nu ar trebui să ducă la plâns.

Tristețea – persoana depresivă este mereu tristă, de cele mai multe ori fără motiv.

Anhedomie – adică, imposibilitatea de a simți plăcere din lucrurile pe care le făcea în trecut și îi aduceau plăcere sau din lucrurile care le oferă majoritatea oamenilor plăcere. Astfel, persoana aflată în depresie nu poate simți plăcerea.

Vină – persoanele depresive se învinuiesc de regulă pe ele însele pentru felul în care se simt.

Imaginația – cei depresivi își imaginează mereu lucruri negative despre ei înșiși, se vor acuza mereu că ei sunt vinovați că nu au prieteni sau că sunt în starea respectivă.

Simptome vegetative – cele mai comune simptome sunt cele legate de somn, apetit, greutate sau în sistemul digestiv.

Astfel, dacă suferiți de unul dintre aceste simptome, nu este recomandat să vă autodiagnosticați ci să mergeți la doctul specialist. Acesta este cel care va decide dacă suferiți de depresie și dacă este necesar tratament medicamentos sau nu.

Citește și Bloggerița Ioana Chicet-Macoveiciuc, detalii uluitoare despre spitalele din Olanda.

Sursa foto