<strong>Darja Saltykowa, cea mai brutală femeie din istoria Rusiei</strong> Actual

Darja Saltykowa, cea mai brutală femeie din istoria Rusiei

Despre Darja Saltykowa, cunoscută și sub numele Saltychikha, circulă un mit conform căruia aceasta a fost cea mai brutală femeie din istoria Rusiei.

Nobila rusă a trăit între 1730-1801. Despre aceasta există povești înfricoșătoare încă din timpul vieții sale. Se zvonește că Darja se scălda în sângele victimelor ei.

După moartea soțului ei, Darja a moștenit pământuri numeroase alături de 800 de iobagi. Acesta a fost momentul în care a început să-și pună în aplicare dorințele sadice. Se pare ca i-ar fi ucis pe 140 dintre cei 800 de iobagi alături de care a moștenit pământurile.

Dar nu aceștia erau victimele ei preferate, ci se pare ca avea o plăcere maximă în a chinui fetișcane pe care le bătea cu biciul, bâte și bârne de lemn, le smulgea părul, le ardea cu fierul de călcat, le înfometa, le îngheța sau le înecat. Cel mai grav era că nu prezenta niciun fel de compasiune cu victimele care erau gravide.

Cu toate acestea, Saltykova nu a fost acuzată sau trasă la răspundere pentru crimele oribile pe care le săvărșea până când nu a ordonat iobagilor să omoare un alt nobil, Nikolai Tyutchev, care din fericire a fost avertizat că Darja plănuia un atac și a putut să ia măsuri.

Nikolai a acționat imediat, iar Darja a fost arestată și judecată. Doar că pedeapsa a fost una foarte ușoară în comparație cu ce fapte oribile a săvârșit.

În 1768, Ecaterina cea Mare a emis verdictul final, numind-o pe Saltychicha „monstru uman”. I-a luat titlul, dar și i-a confiscat toată averea și a negat că aceasta ar fi femeie. Deoarece, potrivit împărătesei, o femeie nu ar fi capabilă de o asemenea cruzime. Din acel moment toți cei care i se adresau Darjei trebuiau să o facă ca și cum s-ar adresa unui bărbat.

Ca pedeapsă pentru păcatele ei, Saltychikha a fost nevoită să stea timp de o oră în Piața Roșie cu un afiș legat de gât pe care scria „torționar și ucigaș” după care a fost închisă în subsolul unei mănăstiri pentru tot restul vieții.

Citește și Marilyn Monroe suferea de o boală mintală.

Sursa foto