Marilyn Monroe suferea de o boală mintală Actual

Marilyn Monroe suferea de o boală mintală

Puțini sunt cei care știu că în spatele formelor impecabile și al comportamentului seducător al lui Marliyn Monroe se ascundea o boală mintală.

Marilyn Monroe s-a sinucis în noaptea de 4 august 1962. Actrița a avut o viață marcată de melancolie, căsătorii eșuate, avorturi spontane, consum intensiv de medicamente eliberate pe bază de rețetă și o tristețe personală despre care știu foarte puțini.

Fără să fie interesați prea mult de personalitatea ei, majoritatea celor care o urmăreau și-au concentrat atenția doar pe silueta și pe aspectul excelent al divei. Habar nu aveau că Marilyn suferea de o boală psihică.

Simptomele care o măcinau erau sentimentele de goliciune interioară, identitate confuză, volatilitate emoțională extremă dar și o impulsivitate care în cele din urmă a condus-o la dependența de droguri și la sinucidere. Toate acestea sunt caracteristici ale unei afecțiuni numite tulburare de personalitate limită.

Cei care au încercat să descopere mai multe după sinuciderea ei au aflat de la oamenii care au lucrat îndeaproape cu ea că Marilyn Monroe avea o personalitate complicată și o viață amoroasă imprevizibilă. Actrița suferea în mod clar de o boală mintală gravă, după cum ulterior au aflat cei care i-au analizat comportamentul.

Psihiatrii susțin că sinuciderea este frecvent legată de depresie, o boală relativ răspândită. Nivelul de depresie poate varia de la ușoară la severă. Astăzi este cunoscut faptul că bolile mintale au fost prezente în familia lui Marilyn Monroe, în special în rândul rudelor ei de sex feminin. Mama lui Monroe și-a petrecut cea mai mare parte a vieții într-un spital de psihiatrie. Este posibil ca Marilyn să fi moștenit o variantă mai ușoară a bolii mintale de care a suferit mama ei.

Dr. Ralph Greenson, psihiatrul lui Marilyn, le-a spus colegilor de breaslă că diva suferea de schizofrenie. Marilyn părea să aibă „două persoane în ea”, potrivit rapoartelor. Dacă Marilyn a avut o tulburare de personalitate care a determinat-o să se comporte ca și cum ar avea două personalități, este de imaginat că una dintre ele a determinat-o să se sinucidă pentru a o ucide pe cealaltă.

Marilyn Monroe a fost supusă unei evaluări mentale extinse pe parcursul ultimilor șapte ani ai vieții și a devenit din ce în ce mai dependentă de psihiatrul ei, dr. Ralph Greenson.

De la debutul ei în 1950, adorata actriță a apărut în 23 de filme, încasând în total 200 de milioane de dolari. Cu toate acestea, ea suferea de nervozitate înainte de spectacole, nervozitate care îi făcea de multe ori rău fizic. Aceasta a fost sursa celebrei ei întârzieri pe platourile de filmare.

Fata de aur primea 5.000 de scrisori de la fani pe săptămână. Pe acei fani nu i-a lăsat niciodată să afle problemele ei personale. A încercat pe cât de mult posibil să mascheze toate aceste probleme pentru a nu-i fi afectată strălucirea de pe marile și micile ecrane.

Citește și Geniul lui Elon Musk și cele 6 principii după care și-a guvernat viața.

Sursa foto