<strong>Geniul lui Elon Musk și cele 6 principii după care și-a guvernat viața</strong> Actual

Geniul lui Elon Musk și cele 6 principii după care și-a guvernat viața

Judecând după lucrurile pe care le-a realizat, Elon Musk nu poate fi etichetat ca o persoana normală, ci mai degrabă poate fi considerat un geniul.

Dacă intrăm un pic în detalii și îi studiem viața, realizăm că și-a guvernat întreaga existență după principii puternice. Am identificat 6 principii de la care miliardarul nu s-a abătut. Acestea l-au ajutat să devină persoana pe care cei mai mulți dintre noi o admiră astăzi.

Acestea sunt cele 6 principii de viață ale lui Elon Musk:

Citit mult pentru a dezvolta gândirea

Mulți oameni nu înțeleg cum a reușit Elon Musk să dezvolte startup-uri precum Tesla și SpaceX – care au avut un succes incredibil, ținând cont că acestea sunt în domenii despre care nu știa nimic.

Lectura l-a ajutat foarte mult să își dezvolte gândirea. Aceasta i-a permis să facă progrese rapide în orice domeniu. Un bun exemplu în acest sens este SpaceX, nu știa nimic despre rachete când i-a venit ideea să înființeze deja celebra companie.

Citind o serie de cărți despre rachete, Elon Musk a reușit să-și contureze o idee despre ce înseamnă rachetele. Acest lucru i-a oferit suficientă încredere pentru a lansa proiectul SpaceX. De la început a știu că nu se poate descurca singur în acest domeniu. Astfel a decis să se bazeze pe experți recunoscuți din lumea rachetelor pentru a-și atinge scopul.

Și-a asumat riscuri și a profitat de oportunități

Diferența fundamentală dintre Elon Musk și omul obișnuit devine clară atunci când apar obstacolele. O persoană obișnuită va avea tendința să se plângă și să creadă că nu va reuși să-și pună în aplicare planul. Mai rău, mulți chiar își vor abandona planurile când se vor lovi de obstacole.

Elon Musk în schimb, este dispus să-și asume riscuri, nu s-a temut niciodată să facă lucruri îndrăznețe. Elon Musk rezumă genial principiul după care și-a ghidat cariera în următorul citat:

„Dacă lucrurile nu pot eșua, nu inovezi suficient” – Elon Musk

Eșecul este astfel văzut de Musk ca ceva pozitiv. Încercând să depășească obstacolele pe care nimeni nu a mai fost în stare să le depășească până acum, își deschide noi orizonturi. Amintindu-și totodată că aproape nimeni nu reușește la prima încercare.

S-a concentrat pe succes, dar a fost mereu pregătit pentru eșesc

Fiecare proiect a reprezentat un nou început, și-a concentrați toate eforturile într-o singură direcție: succesul proiectului. Dar a avut mereu în minte și faptul că eșecul ar fi o opțiune. Pentru că este un inovator, și-a asumat și riscul eșecului. Spre deosebire de un om obișnuit, Elon Musk a încercat din nou și din nou, chiar dacă s-a lovit și de obstacole. Cu perseverență, obiectivul fost atins, așa cum s-a întâmplat cu SpaceX.

Indiferent ce s-a întâmplat, Musk a fost mereu pozitiv

Odată ce a înțeles că eșecul este o parte integrantă a drumului către succes, următorul pas a fost să caute pozitivul în toate situațiile.

Un bun exemplu pentru asta a fost cel de la sfârșitul anului 2019, când Elon Musk și-a prezentat oficial Cybertruck-ul electric cu aspect futurist. Pe scenă, Elon Musk a vrut să demonstreze că viitorului camion Tesla este extrem de rezistent. Împreună cu inginerul șef al proiectului, Elon Musk a aruncat un obiect tare către geamul Cybertruck-ului.

Sticla s-a spart instantaneu iar publicul a rămas uluit. Nu s-au oprit aici, au aruncat și în celălalt geam iar rezultatul a fost același. O astfel de situație ar fi fost considerată catastrofală de mulți dintre noi. Nu însă și de Elon Musk. A profitat de ocazie și a atras astfel atenția asupra camionului său cibernetic.

Și-a recunoscut cu umilință greșeala și a explicat că este doar un prototip. Astfel, a ajuns să aibă o mare campanie de marketing gratuită pentru Cybertruck. Mulți au crezut chiar că Elon Musk a făcut-o intenționat pentru a genera acest tip de atenție.

S-a concentra pe creație în loc să se plângă

A realizat rapid că a fi pozitiv în privința eșecului înseamnă a nu pierde timpul plângându-te.

Ideea este foarte simplă. Orice s-ar întâmpla, trebuie să încerci din nou dacă vrei să reușești. A te plânge este o pierdere de timp. Pentru a maximizarea șanselor, întreaga minte și-a concentrat-o pe o singură direcție: viitor. Nimeni nu poate schimba trecutul. A știu asta, și s-a concentrat asupra prezentului și asupra viitorului.

Nu a urmat niciodată tendințe, ci a fost un creator de tendințe.

Pentru Elon Musk, lumea este împărțită în două categorii – pe de o parte sunt cei care urmează tendințele, iar pe de altă parte, există creatorii de tendințe. Este inutil să mai spunem că Elon Musk aparține celei de-a doua categorii de oameni.

Opinia lui Elon Musk contează foarte mult pentru că este o persoană care pur și simplu creează tendințe. Trebuie însă să recunoaștem că este greu să ai atâta influență cât are el.
A avut mereu în minte că dacă este el însuși, indiferent de ce s-ar întâmpla, va deveni într-o zi un trendsetter, ceea ce a și ajuns.

Cele 6 principii de bază ale lui Elon Musk, arată clar care a fost motivul pentru care a reușit să realizeze atâtea lucruri extraordinare. Secretul a constat în mod clar în faptul că nu s-a temut niciodată de eșec.

Citește și John Lennon, o personalitate oribilă

Sursa foto