De ce sunt Instant Noodles considerați nesănătoși? Actual

De ce sunt Instant Noodles considerați nesănătoși?

Pentru cei care au un program încărcat și nu își permit să zăbovească prea mult în pauza de masă, mâncarea cea mai potrivită pare a fi o porție de Instant Noodles. Sunt ușor de preparat, sățioși și gustoși. Dar după cum știm deja, mâncarea care iese dintr-un plic și care se prepară așa repede, n-are cum să fie și sănătoasă.

Chiar dacă sunt delicioși, consumul lor în exces poate avea consecințe grave pentru sănătate. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă un consum mai mic sau egal cu 5 grame de sare de persoană pe zi. O pungă de Instant Noodles conține aproximativ 6 grame de sare. Astfel, dacă mâncăm o porție de noodles, nu mai avem voie să consumăm deloc sare în acea zi. Acest lucru este aproape imposibil de realizat.

Cei șapte nutrienți esențiali de care are nevoie corpul uman sunt: carbohidrații, grăsimile, proteinele, vitaminele, fibrele alimentare, minerale și apa. Dintre acestea, carbohidrații, grăsimile și proteinele furnizează energie organismului, în timp ce vitaminele, fibrele alimentare, mineralele și apa sunt implicate în procesul metabolic.

Instant Noodles sunt prăjiți la temperaturi ridicate, iar majoritatea nutrienților din ei sunt aproape distruși, rămânând doar o mulțime de carbohidrați și grăsimi. Consumul lor pentru o lungă perioadă de timp va duce la malnutriție, deoarece acest preparat nu conține nutrienți esențiali, proteine, fibre alimentare și vitamine.

În plus, aceștia conțin prea multe calorii. O pungă de 100 de grame conține aproximativ 500 de calorii. Astfel, un consum prea mare de noodles duce la acumularea de grăsime corporală.

Toate aceste date nu ar trebuie să ne facă să nu mai mâncăm instant noodles, ci să ne atragă atenția asupra faptului că un consum în exces poate duce la îmbolnăvire.

Citește și După 14 ani, McDonald’s crește prețul cheeseburgerilor

Sursa foto