Descoperirile uluitoare despre creierul lui Albert Einstein Actual

Descoperirile uluitoare despre creierul lui Albert Einstein

Creierul lui Albert Einstein a fost studiat pe larg de oamenii de știință imediat după moartea acestuia, iar descoperirile au fost uluitoare.

Creierul lui Albert Einstein a fost studiat pe larg de oamenii de știință imediat după moartea sa din 1955. Unele dintre cele mai notabile descoperiri au fost următoarele:

  • Creierul lui Albert Einstein a fost cu 15% mai larg în lobii parietali decât media creierului uman. Acești lobi sunt asociați cu raționamentul spațial și cu abilități matematice crescute.
  • Conexiunile dintre neuronii din creierul lui Einstein au fost mai extinse decât media, în special în corpul calos, care este puntea dintre cele două emisfere ale creierului.
  • Creierul lui Einstein avea o fisură Sylvian mai mică decât media. Aceasta  este un șanț profund care separă lobul temporal de lobii frontal și parietal. Acest lucru ar fi permis o mai bună comunicare între diferiții lobi ai creierului lui Einstein.

Aceste descoperiri i-au determinat pe unii oameni de știință să speculeze și să afirme că creierul lui Einstein ar fi fost unic și astfel se explică geniul său. Cu toate acestea, este important de remarcat că acestea sunt doar corelații și nu este posibil să spunem cu siguranță că oricare dintre aceste trăsături au fost direct responsabile pentru inteligența lui Einstein.

De asemenea, trebuie precizat faptul că Einstein nu a vrut ca creierul său să fie studiat după moartea sa. El credea că este ridicol să crezi că creierul lui este diferit creierul oricărui alt om. Cu toate acestea, dorințele sale au fost ignorate, iar creierul său a fost obiectul unor studii științifice timp de peste 60 de ani.

Studiul creierului lui Einstein a oferit perspective valoroase asupra biologiei inteligenței. Cu toate acestea, inteligența este o trăsătură complexă care este influențată de mulți factori, inclusiv genetica, mediul sau experiențele de viață. Studiul creierului lui Einstein este doar o piesă a puzzle-ului și mai avem multe de învățat despre cum funcționează creierul și cum este legat de inteligență.

Jennifer Lopez și-a forțat fostul iubit să concedieze orice femeie din jurul său

Sursa foto