Destinații din România de vizitat în această toamnă Magazin

Destinații din România de vizitat în această toamnă

Toamna are farmecul ei, iar multe destinații din România capătă o frumusețe aparte în acest anotimp. Te poți bucura de un peisaj frumos în România dacă pui pe lista de călătorii una din aceste destinații. Sezonul de toamna este momentul potrivit pentru mici escapade turistice, așa că pregătește-ți bagajul pentru câteva zile de relaxare.

Lacul Vulturului, Județul Buzău

destinatii românia toamna

Lacul Vulturului, situat în imediata apropiere a comunei Siriu, din Județul Buzău. Adâncimea lacului este de doar 2,5 metri, însă apele sale par mult mai adânci. Peisajul pădurii completeaza perfect frumusețea lacului, iar nuanțele ruginii de toamnă formează un cadru de vis. În funcție de momentul zilei, apa lacului își schimbă culoarea.

Viscri, Județul Brașov

Despre Viscri se poate spune că este unul din cele mai cunoscute și apreciate sate din România, fiind și o destinație potrivită pentru toamnă. Odată ce prințul Charles și-a cumpărat o proprietate aici, popularitatea zonei a crescut foarte mult printre străini. Situată între Brașov și Sighișoara, această localitate surprinde atât prin specificul tradițional, cât și prin potențialul arhitectural. 

Platoul Runcuri, Județul Alba

Runcuri Destinații România toamna

În Munții Pădurea Craiului, în apropiere de depresiunea Beiuș, se află Platoul Runcuri, un cătun în care parcă totul s-a oprit în loc. Casele tradiționale, rămase din timpuri de poveste, sunt răsfirate pe coama dealurilor specific unui sat de munte. Localnicii își trăiesc viața simplu, dar autentic, prin păstorit, cosit, mers la cules de ciuperci etc. Odată ajuns în Runcuri, merită să vizitezi peșterile din zonă: Ciur-Izbuc, Ciur-Ponor sau Peştera Doboş, să admiri casele tradiționale, dar și să privești peiasjul de toamnă.

Rupea, Județul Brașov

Cetatea Rupea

Cu impunătoarea cetate care se înalță peste sat, Rupea cucerește vizitatorii prin casele vechi, istoria și cultura locului. Cetatea Rupea este una dintre cele mai vechi fortificații din România, atestată documentar în 1324, oferind priveliști uimitoare către toate cele patru zări. Cetatea Rupea se află la doar 63 de kilometri de orașul Brașov sau 50 km față de Sighișoara.

Citește și Top 10 cele mai frumoase destinații turistice din România

Sursă foto