Sibiul propus pentru cea mai bună destinație turistică europeană Actual

Sibiul propus pentru cea mai bună destinație turistică europeană

Sibiul a fost nominalizat pe lista celor mai bune 20 de destinaţii turistice europene de către Asociaţia European Best Destinations. Primăria Municipiului Sibiu a înscris orașul în această competiție, cu scopul de a-l menține în atenția turiștilor și de a-l promova.

Este cel de-al doilea an consecutiv în care orașul este propus. La ediţia din 2020, Sibiul s-a clasat pe locul 6, cu 30.178 de voturi exprimate.

„Apariţia vaccinului anti-COVID ne dă speranţa că, în curând, mobilitatea locuitorilor, inclusiv în scopuri turistice, se va relua. Din acest motiv, trebuie să ne pregătim pentru a reporni turismul în Sibiu, grav afectat de restricţiile necesare pentru protecţia cetăţenilor. Anul acesta, în prezentarea oraşului pe site-ul European Best Destinations, am pus accent pe activităţi prin care turiştii pot respecta distanţarea şi se pot simţi în siguranţă. Am scos în evidenţă centrul istoric, modalităţile de petrecere a timpului în aer liber, gastronomia regiunii şi drumeţiile în zonă, Sibiul urmând să fie anul acesta capitala europeană a drumeţiei şi gazdă a celui mai mare forum pe această temă – Eurorando”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Sibiul concurează alături de orașe și regiuni europene ca Viena, Paris, Roma, Florența, Cappadocia, Kotor, Insulele Canare, Capri sau Kefalonia.

Competiția se desfășoară în perioada 20 ianuarie – 10 februarie. Se poate vota aici, iar topul se va stabili în funcție de voturile primite de fiecare oraș participant.

În ultimii ani, Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană – în 2007, a primit numărul maxim de stele Michelin – 2012, iar în 2019 a devenit Regiune Gastronomică Europeană.

Citește și Biertan, satul medieval cu o poveste fascinantă.

Sursa foto