Destinații exotice ieftine pentru o vacanță inedită Magazin

Destinații exotice ieftine pentru o vacanță inedită

Când ne gândim la destinații exotice, automat ne imaginăm că avem nevoie de un buget imens. În realitate, unele destinații exotice pot fi mai ieftine chiar decât anumite țări din Europa. Locurile exotice sunt adevărate paradisuri pe pământ, astfel poți organiza un concediu de două săptămâni și cu un buget accesibil.

Top 5 destinații exotice ieftine

Sri Lanka

Destinații exotice ieftine
Sursă foto

Sri Lanka reprezintă o combinație remarcabila între peisaje naturale, plaje sălbatice și o moștenire culturală captivantă, acesta fiind locul în care credința budistă se păstrează în continuare. Insula tropicală Sri Lanka adăpostește opt situri incluse în Lista Patrimoniului Universal UNESCO, peste 20 de parcuri naționale și arii protejate, mai bine de 20.000 de hectare de plantații de ceai, peste 100 de hectare de grădini botanice, 350 de cascade și o cultură ce începe cu mai bine de 2.500 de ani în urmă. Adăugând la toate acestea ospitalitatea locuitorilor, vei descoperi rețeta pentru o vacanță ideală.

Filipine

Filipine destinație vacanță
Sursă foto

Al doilea arhipelag ca mărime din lume, Filipine adună peste 7.000 de insule tropicale, fiind una dintre cele mai mari comori al Mării Chinei de Sud. Barierele de corali se întind pe aproximativ 40.000 km2. Filipine este împărțită în trei grupuri de insule principale din Luzon, Visayas, și Mindanao, reprezentând diferite regiuni din țară. Palawan, Boracay sau El Nido sunt cele mai cunoscute locuri de plajă, însă Filipine are și plaje izolate.

Bali, Indonezia

Destinații exotice ieftine
Sursă foto

Bali își merită locul pe lista cu destinații exotice ieftine, fiind considerată insula zeilor. De la plaje exotice cu apă turcoaz, la temple și terase de orez, orice o sa te impresioneze în insula din Indonezia. Deși în trecut o vacanță într-o destinație exotică precum Bali era considerată extravagantă, în ultimii ani prețurile au devenit accesibile pentru o piață mai largă de turiști, dornici să descopere magia unei vacanțe exotice. Astfel, Bali poate fi atât destinația de lux în care turiștii cu gusturi extravagante pot călători, cât și locația potrivită pentru o vacanță la prețuri rezonabile, pentru cei care iubesc ofertele last minute.

Maroc

Plajă Maroc
Sursă foto

Aflat pe continentul african, dar aproape de Europa, Maroc este una dintre cele mai accesibile destinații din lume. Prețurile pentru o masă la restaurant sunt la jumătate comparativ cu prețurile din București. Transportul este de asemenea ieftin, iar cazarea este pentru toate buzunarele. Indiferent că ești pasionat de istorie, cultură sau gastronomie, ori mai degrabă ești genul care preferă vacanțele însorite pe plajă, Marocul este destinația ideală. Nu putem să vorbim despre Maroc fără să pomenim despre Sahara. O excursie în acest deșert este, cu siguranță, o experiență pe cere n-o vei putea uita niciodată.

Goa, India

Destinații exotice ieftine india
Sursă foto

Goa se numără printre destinațiile cele mai apreciate pentru plajele nesfârșite de nisip alb fin. Goa este o destinație exotică unde te poți relaxa la malul Mării Arabiei, putând să beneficiezi de sejururi la prețuri accesibile. Pe lângă plajele magnifice, aici vei găsi un amestec fascinant de natură, istorie, cultură și activități inedite.

Citește și 5 locații originale de vizitat în România.

Sursă foto