Donald Trump, printre nominalizații la Premiile Zmeura de Aur 2019 Magazin

Donald Trump, printre nominalizații la Premiile Zmeura de Aur 2019

Luni, 21 ianuarie, au fost anunțate nominalizările pentru Premiile Zmeura de Aur (Razzie Awards) 2019, trofee ce vor fi decernate pe 23 februarie, cu o zi înaintea Oscarurilor. În cadrul celei de-a 39-a ediție a premiilor vor fi recompensate cele mai slabe filme și performanțe actoricești din anul precedent.

Președintele american Donald Trump a fost nominalizat pentru aparițiile sale în înregistrări de arhivă în două documentare semnate de Dinesh D’Souza „Death of a Nation” şi Michael Moore „Fahrenheit 11/9”. Și prima doamnă a Americii, Melania Trump, a fost nominalizată la un premiu Zmeura de Aur 2019, pentru apariția sa în imagini de arhivă în documentarul „Fahrenheit 11/9”.

Filmul „Gotti”, cu John Travolta în rolul principal, a obținut șase nominalizări, în timp ce nume mari precum Johnny Depp, Will Ferrell și Melissa McCarthy au fost trecute pe lista celor mai slabe prestații din 2018, un an despre care organizatorii galei spun că a fost plin de dezastre atât pe marile ecrane, cât și în afara acestora.

În ciuda faptului că a primit numai cuvinte de laudă pentru rolul lui Oliver Hardy, adică Bran, în filmul „Stan & Ollie”, John C. Reilly a fost nominalizat la categoria „Cel mai prost actor în rol secundar” pentru „Holmes & Watson”, noua comedie din franciza „Sherlock Holmes”. Alături de el, însă la categoria „Cel mai prost actor principal”, a fost și colegul lui din același film, Will Ferrell. Mai mult decât atât, numeroși critici au spus că cei doi actori au reușit să distrugă două dintre cele mai iubite personaje ale literaturii.

Johnny Depp – un obișnuit al premiilor Zmeura de Aur – este nominalizat pentru „Sherlock Gnomes”, continuarea animației din 2011 „Gnomeo&Juliet”.

Premiile Zmeura de Aur sunt decernate în urma voturilor exprimate online de cei aproximativ 1.000 de membri ai Golden Raspberry Award Foundation. Aceste premii, înființate în 1982 de John P. B. Wilson, sunt oferite celor mai slabe filme, scenarii, prestații actoricești și regizorale din industria cinematografică americană cu o zi înainte de gala de decernare a premiilor Oscar.

(sursă foto: nssmag)