Două dintre cele mai sănătoase super-alimente pe care le putem mânca Actual

Două dintre cele mai sănătoase super-alimente pe care le putem mânca

Este vorba despre două  „super-alimente” pline de nutrienți care luptă împotriva bolilor și care ar trebui mâncate cât mai des pentru a avea un corp sănătos.

Unele dintre alimentele super-sănătoase sunt mai greu de găsit, cum ar fi cele exotice care sunt și foarte costisitoare. Sardinele sunt exemplu, deși cel mai probabil, le consumăm doar din când în când. Varietatea este importantă pentru o dietă sănătoasă, de aceea încurajăm consumarea alimentelor din cât mai multe zone ale lumii. În acest articol vă prezentăm două dintre cele mai sănătoase alimente care pot fi introduse cu ușurință în dieta voastră zilnică și pe care le puteți găsi ușor. La urma urmei, nu contează cât de sănătoasă este mâncarea dacă nu avem acces la ea.

Cele mai sănătoase alimente și diete sunt considerate cele care se axează pe alimente întregi și neprocesate. O mulțime de legume și fructe, cereale integrale intră în această categorie. Este obligatoriu ca acestea să conțină proteine și grăsimi sănătoase. Există de asemenea, o mulțime de alte alimente sănătoase pe care nu le-am inclus în lista noastră, dar care ar trebui introduse în dieta zilnică, cum ar fi lintea, bananele și sfecla.

Mai jos vă prezentăm două super-alimente, ușor de digerat, ușor disponibile, care vă ajută să mănâncați sănătos, simplu și delicios și pe care e bine să le introduceți în dieta zilnică.

1. Fructele de pădure

Fructele de pădure sunt o sursă excelentă de fibre. Fibrele ajută la menținerea sistemul digestiv sănătos și la buna funcționare a acestuia. Acestea, sunt bune și pentru inimă și talie pentru că sunt extrem de sățioase. În timpul iernii, când fructele de pădure nu sunt disponibile, puteți să le cumpărați congelate (neîndulcite) din supermarket care sunt grozave în smoothie-uri, fulgi de ovăz și iaurt. Zmeura (unul dintre cele mai bune alimente pentru pentru scăderea în greutate) conține cea mai mare cantitate de fibre (8 grame per cana) și conține și acid elagic, un compus cu proprietăți anticancerigene. Aceeași cantitate de afine are doar 4 grame de fibre, dar este încărcată cu antociani, antioxidanți care vă pot ajuta să vă mențineți o memorie ascuțită pe măsură ce înaintați în vârstă. O cană de căpșuni conține 3 grame de fibre, dar multă vitamina C, care menține pielea sănătoasă.

2. Ouăle

Ouăle, sunt o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate. Un ou are aproximativ 70 de calorii și 6 grame de proteine. În plus, gălbenușurile de ou conțin luteină și zeaxantină – doi antioxidanți care ajută la menținerea sănătoasă a ochilor. Cercetările actuale leagă luteina și zeaxantina de un risc de orbire scăzut, la persoanele peste 50 de ani. Luteina poate ajuta, de asemenea, să vă protejați pielea de razele UV. Cine se gândea că oul, un aliment atât de mic, este extrem de hrănitor?

Sursa foto

Citește și Legumele cu cea mai mare valoare nutritivă