Iată care sunt legumele cu cea mai mare valoare nutritivă.
Există multe legume despre care se crede că ar avea o valoare nutritivă mare deoarece sunt bogate în diferite tipuri de vitamine, minerale și alți nutrienți importanți.
Spanacul – este bogat în fier, vitamine A și K și, de asemenea, este o sursă bună de calciu, potasiu și fibre.
Kale – este bogată în vitamine precum A, C și K, dar și fier, calciu și antioxidanți.
Broccoli – bogat în vitamina C, fibre și compuși care luptă împotriva cancerului, cum ar fi sulforafanul.
Varza de Bruxelles – bogată în fibre, vitamina C și vitamina K și, de asemenea, este o sursă bună de acid folic și antioxidanți.
Ardei gras – conține o cantitate mare de vitamina C, vitamina A și potasiu și, de asemenea, este o sursă excelentă de fibre.
Cartoful dulce – este bogat în vitamina A, vitamina C și potasiu și, de asemenea, conține o mulțime de fibre.
Morcovul – conține beta-caroten, un antioxidant puternic pe care organismul il transforma in vitamina A, precum și o mulțime de fibre și vitamina K.
Conopida – bogată în vitamina C, fibre și compuși care luptă împotriva cancerului, cum ar fi sulforafanul.
Sparanghelul – este sursă bună de fibre, vitamine A și K și acid folic și conține, de asemenea, antioxidanți care pot ajuta la reducerea inflamației din organism.
Citește și Fructele care NU conțin vitamina C