Duminica vișinie: CFR Cluj câștigă campionatul, Rapid revine în prim plan promovând în Liga 2 Sport

Duminica vișinie: CFR Cluj câștigă campionatul, Rapid revine în prim plan promovând în Liga 2

Ceferiștii au fost la putere duminică în fotbalul românesc. La Cluj, CFR a câștigat cel de-al doilea titlu consecutiv și cel de-al cincilea din istorie, în vreme ce la București, în fața unui stadion Regie plin, Rapid a obținut promovarea în cel de-al doilea eșalon fotbalistic al țării.

Stadionul Doctor Constantin Rădulescu a strâns duminică seara aproximativ 14.000 de suporteri pentru meciul dintre CFR și Universitatea Craiova. Gazdele aveau nevoie de un singur punct pentru a își asigura titlul de campioni matematic, dar într-un final au reușit să se impună cu 1-0, grație golului marcat de Culio din lovitură de la 11 metri. Astfel, trupa antrenată de Dan Petrescu și-a trecut în palmares cel de-al cincilea titlu de campioană din istorie și cel de-al doilea consecutiv, meciul de pe Arena Națională de sâmbăta viitoare, pe care îl vor juca cu FCSB, nemaiavând nicio miză. Performanța clujenilor este cu atât mai impreisonantă cu cât anul acesta s-au confruntat cu instabilități serioase atât la nivelul conducerii administrative (Iuliu Mureșan a fost îndepărtat de la club), cât și pe banca tehnică, unde nu mai puțin de patru antrenori au pregătit echipa în decursul acestui sezon: Eduard Iordănescu, Tony Conceicao, Alin Mintenuan și Dan Petrescu.

De partea cealaltă, în Regie, Rapid a sărbătorit promovarea în Liga a doua, după un entuziasmant 3-0 împotriva Unii Slobozia, formația care s-a aflat pe locul secund în clasament până săptămâna trecută. În fața a aproape 10.000 de spectatori care au creat o atmosferă ca în vremurile bune, elevii pregătiți de Daniel Pancu și-au anunțat intențiile clare de a promova în Liga 1 în 2020. Cu un lot puternic și cu alte câteva transferuri importante (Alex Ioniță de la CFR Cluj și-a exprimat dorința de a se întoarce în locul pe care îl consideră „acasă”) și cu un entuziasm de nedescris în tribune, Rapid revine tare din urmă și se anunță o trupă tare în noul sezon al fostei Divizii B, unde se va lupta la promovare cu echipe de tradiție, care și-au fixat același obiectiv, precum Petrolul Ploiești, Farul Constanța, FC Argeș, UTA Arad și, posibil, Universitatea Cluj (dacă studenții nu obțin promovarea încă din acest an).