E oficial, 4 zile de telemuncă pe lună pentru salariații care au copii cu vârsta de până la 11 ani Actual

E oficial, 4 zile de telemuncă pe lună pentru salariații care au copii cu vârsta de până la 11 ani

E oficial, joi a fost promulgată legea care prevede că salariații care au în întreținere copii cu vârsta de până la 11 ani pot beneficia de 4 zile de telemuncă pe lună.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru completarea Codul muncii care prevede că salariații care au în întreținere copii cu vârsta până la 11 ani pot beneficia de telemuncă 4 zile pe lună.

Actul normativ stipulează următoarele:

„La cerere, salariații care au în întreținere copii în vârstă de până la 11 ani beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condiţiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția situațiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfășurarea activității în astfel de condiții”.

Dacă ambii părinți sau reprezentați legali sunt salariați, cererea trebuie însoțită de o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte sau a reprezentant legal din care să rezulte că, pentru aceeași perioadă, acesta nu a solicitat concomitent telemuncă.

Legea mai stipulează faptul că salariații care își desfășoară activitatea în aceste condiții au obligația să dispună de toate mijloacele necesare îndeplinirii atribuțiilor care le revin potrivit fișei postului, mai prevede legea promulgată.

Citește și 5 Idei De Afaceri Online

Sursa foto