Energia: 6 moduri naturale de a deveni mai energic Magazin

Energia: 6 moduri naturale de a deveni mai energic

Energia este, de obicei, epuizată până la sfârșitul zilei pentru majoritatea oamenilor. Din fericire, există o mulțime de acțiuni sănătoase care pot fi luate pentru a reduce oboseala și pentru a crește nivelul de energie.
Efectuarea unor mici modificări la o rutină zilnică poate afecta semnificativ nivelul de energie, împreună cu multe alte aspecte ale sănătății. Citește mai departe pentru a le afla.

1. Redu stresul pentru a crește energia

Este obișnuit ca oamenii cu vieți ocupate să se simtă stresați, anxioși sau copleșiți.

Stresul nu afectează numai sănătatea fizică și psihică. A fost strâns legat și de oboseală.

Luați în considerare ce anume vă face să vă simțiți stresat sau epuizat și întrebați-vă dacă îl puteți elimina din viața voastră.

Cauzele potențiale ale stresului includ;

  • Presiunea care vine cu responsabilitățile de zi cu zi la locul de muncă, la școală sau acasă;
  • Schimbări bruște stresante de viață, cum ar fi pierderea unui loc de muncă, trecerea printr-o despărțire sau confruntarea cu moartea unei persoane dragi;
  • Traume, cum ar fi în urma unui accident de mașină.

În multe cazuri, poate să nu fie posibilă eliminarea completă a surselor de stres din viață. Cu toate acestea, dacă reușiți să vă reduceți nivelul de stres, ar putea ajuta la creșterea energiei.

Strategiile pentru a crește nivelul de energie în acest moment includ să vă relaxați, să citiți sau să mergeți la plimbare. De asemenea, puteți încerca tehnici de mindfulness sau meditație, care pot reduce anxietatea.

2. Mișcă-te mai mult pentru a crește energia

Exercițiile fizice regulate sunt importante pentru reducerea riscului de boli cronice, inclusiv boli de inimă, diabet de tip 2 și obezitate.
Unele cercetări sugerează că adăugarea mai multă activitate fizică la rutină ar putea, de asemenea, combate oboseala și crește nivelul de energie.
Un mic studiu a fost realizat pe studenți care au participat la un program de alergare de intensitate scăzută de 3 ori pe săptămână timp de 6 săptămâni. Ei au experimentat îmbunătățiri semnificative ale oboselii și calității somnului, în comparație cu un grup de control.
Un alt studiu pe angajați cu niveluri ridicate de oboseală legată de muncă a arătat că participarea la un program de exerciții de 6 săptămâni s-a îmbunătățit:

  • epuizare emoțională
  • oboseala generala
  • calitatea somnului
  • funcția cognitivă
  • capacitate de lucru

3. Limitați alcoolul

Consumul de alcool poate avea un efect sedativ și te poate face să te simți somnoros și relaxat.
Mulți oameni cred în mod eronat că consumul unei băuturi alcoolice poate fi o modalitate eficientă de a adormi mai repede. Cu toate acestea, consumul regulat de alcool înainte de culcare poate reduce calitatea somnului.
Alcoolul poate acționa și ca un diuretic. Aceasta înseamnă că crește producția de urină. Prin urmare, să bei câteva pahare chiar înainte de culcare ar putea întrerupe somnul, determinându-te să te trezești în miezul nopții.
Din acest motiv, cel mai bine este să vă consumați alcoolul cu moderație și să limitați aportul aproape de ora de culcare.

4. Limitați zahărul adăugat pentru creșterea energiei

Când te simți obosit, poate fi ușor să ajungi la o gustare dulce, plină de zahăr. Cu toate acestea, deși zahărul poate da un plus de energie pe termen scurt, el dispare și foarte repede și poate provoca mai multă oboseală decât înainte.
Alimentele bogate în zahăr provoacă o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge. Aceasta este urmată de o scădere bruscă, deoarece organismul eliberează o cantitate mare de insulină pentru a transporta zahărul din sânge la celule.
Interesant este că un studiu a arătat că oamenii au raportat că au experimentat cu 26% mai multă oboseală atunci când au urmat o dietă bogată în carbohidrați rafinați și zahăr adăugat. Acest lucru în comparație cu o dietă plină cu cereale integrale, fructe proaspete și legume.
Consumul de cantități mari de zahăr adăugat poate crește, de asemenea, riscul de obezitate, diabet de tip 2 și boli de inimă.

Limitarea aportului de zahăr adăugat poate aduce beneficii asupra sănătății, dar poate crește și energia.
Dacă doriți să vă satisfaceți pofta de dulce, menținând în același timp nivelul de energie mai stabil și reducând oboseala, încercați să schimbați alimente bogate în zahăr adăugat cu:

  • fructe de padure proaspete
  • fructe uscate
  • amestec de nuci

5. Rămâneți hidratat pentru a menține energia

Consumul a suficientă apă este incredibil de important pentru mai multe aspecte ale sănătății.
Deshidratarea poate avea un efect uriaș asupra funcției creierului, dispoziției, nivelurilor de energie și multe altele.
De exemplu, un mic studiu a constatat că deshidratarea acută a crescut semnificativ percepția de oboseală. De asemenea, a afectat performanța musculară la sportivi.
Ca regulă generală, încercați să beți apă ori de câte ori vă este sete, pentru a vă asigura că rămâneți hidratat. De asemenea, ar putea fi necesar să creșteți aportul dacă sunteți foarte activ sau trăiți într-un climat cald.

6. Interacționați cu alți oameni

Conexiunile sociale sunt incredibil de importante pentru menținerea sănătății bune.
De fapt, izolarea socială poate provoca o stare de spirit scăzută și oboseală, mai ales odată cu vârsta
Unele cercetări indică faptul că un sprijin social mai puternic ar putea fi asociat cu îmbunătățirea sănătății fizice și mentale.
Dacă te simți obosit și la pământ, poate fi util să încercați să socializați cu prietenii. De asemenea, puteți încerca să vă alăturați unui club sau curs, să faceți voluntariat sau să găsiți un nou hobby.

Citește și Ceaiul de lămâie și ghimbir: De ce să îl bei înainte de culcare.

Sursă foto