Ceaiul de lămâie și ghimbir: De ce să îl bei înainte de culcare Magazin

Ceaiul de lămâie și ghimbir: De ce să îl bei înainte de culcare

Dacă ești în căutarea modalităților de a te odihni mai mult, consumul unui tonic pe bază de plante, cum ar fi ceaiul de lămâie și ghimbir, ar putea fi o rutină liniștitoare înainte de culcare.

Ceaiul de lămâie și ghimbir este exact ceea ce sună: o infuzie din plante de lămâie proaspătă și ghimbir, cu puțin îndulcitor precum miere sau nectar de agave.

Ceaiul de lămâie și ghimbir poate nu provoacă somnolență, dar ar putea ajuta la relaxare și oferă alte beneficii. Citește mai departe pentru a le afla.

1. Ceaiul de lămâie și ghimbir calmează indigestia

În cazul indigestiei cronice sau a unei cine grele, o ceașcă de ceai de lămâie și ghimbir poate fi un excelent tonic înainte de culcare.

Ghimbirul (Zingiber officinale) este o rădăcină folosită de mult în medicina alternativă și populară. Aceasta pentru capacitatea sa de a atenua golirea întârziată a stomacului.

În plus, lămâia (Citrus limon) conține un compus vegetal numit limonen. Acesta ajută digestia, ajutând la mișcarea alimentelor de-a lungul tractului digestiv, ușurând potențial senzația inconfortabilă de sațietate.

2. Poate atenua greața

Ghimbirul a fost mult timp apreciat pentru capacitatea sa de a atenua greața. Mulți oameni o experimentează în timpul sarcinii sau chimioterapiei, printre multe alte situații.

Potrivit cercetărilor, consumul a 1-1,5 grame de ghimbir pe zi poate fi suficient pentru a obține un efect anti-greață.

Un articol de revizuire a constatat că ghimbirul a prevenit și a redus greața și vărsăturile legate de chimioterapie în jumătate din studiile evaluate.

Oamenii de știință nu au identificat cum funcționează ghimbirul pentru a reduce greața. Cu toate acestea, ei recunosc gingerolul ca unul dintre compușii vegetali primari responsabili pentru acest efect.

Cu toate acestea, rezultatele au fost mixte. Într-o altă revizuire a șapte studii, trei au constatat că ghimbirul a avut un efect pozitiv asupra greaței, două au arătat în mare parte efecte pozitive, iar celelalte două nu au descoperit că ghimbirul a avut vreun efect asupra greaței și vărsăturilor legate de chimioterapie.

Ghimbirul pare a fi cel mai eficient în a ajuta la prevenirea greței legate de sarcină. Cu toate acestea, pare mai puțin eficient în prevenirea vărsăturilor.

3. Poate reduce congestia nazală

Aburul generat din infuzia fierbinte de lămâie și ghimbir poate ajuta la deschiderea cavităților nazale. O băutură caldă calmează, de asemenea, o durere în gât cauzată de acumularea de mucus.

Aceste efecte sunt în mare parte anecdotice și susținute de medicina populară. Cu toate acestea, pot fi utile de reținut în timpul sezonului de răceală și gripă sau pentru alergii sezoniere.

Ceaiul de lămâie și ghimbir nu va vindeca niciuna dintre acestea, dar poate ajuta la slăbirea congestiei, permițând aerului să treacă mai ușor prin nas.

4. Poate ameliora constipația

Constipația poate rezulta din mai mulți factori, inclusiv deshidratarea și o dietă săracă în fibre.

Când constipația provine din deshidratare, o ceașcă caldă de ceai de lămâie și ghimbir poate ajuta. Aceasta deoarece apa ajuta fecalele sa treacă mai ușor prin tractul digestiv.

5. Ceaiul de lămâie și ghimbir poate ajuta la combaterea inflamației

Gingerolul, unul dintre compușii vegetali găsiți în ghimbir, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.

Inflamația cronică este asociată cu afecțiuni precum sindromul metabolic, cancerul, boala Alzheimer și bolile de inimă.

Cu toate acestea, studiile arată rezultate mixte privind dacă ghimbirul are efecte antiinflamatorii la oameni.

6. Ceaiul de lămâie și ghimbir menține hidratarea

Când bei ceai de lămâie și ghimbir, desigur, bei apă, ceea ce înseamnă că îți hidratezi corpul.

Acest lucru este important, deoarece menținerea hidratării menține organele vitale, cum ar fi rinichii, intestinul și inima, în funcționare optimă.

Câtă apă este necesară pe zi este influențată de mulți factori. De exemplu, medicamente, activități și orice problemă de sănătate.

Majoritatea femeilor au nevoie de cel puțin 2,3 litri, în timp ce majoritatea bărbaților ar trebui să bea 3,3 litri în fiecare zi.

Citește și Ceaiul: 5 sortimente care stimuleaza pierderea greutății.

Sursă foto