Ceaiul verde: Top 7 efecte pozitive asupra sănătății! Magazin

Ceaiul verde: Top 7 efecte pozitive asupra sănătății!

Ceaiul verde este considerat a fi una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă. Este încărcat cu antioxidanți benefici sănătății. Citește mai departe pentru a afla mai multe!

1. Conține compuși bioactivi

Ceaiul verde este încărcat cu antioxidanți polifenolici, inclusiv o catehină numită galat de epigalocatechină. Catehinele sunt antioxidanți naturali care ajută la prevenirea deteriorării celulelor. De asemenea, ceaiul este bogat în polifenoli, compuși naturali care pot reduce inflamația.

2. Ceaiul verde poate îmbunătăți funcțiile creierului

Această băutură caldă conține mai puțină cofeină decât cafeaua, dar suficient pentru a oferi un plus de energie. De asemenea, conține aminoacidul L-teanină, care poate funcționa sinergic cu cofeina pentru a îmbunătăți funcția creierului.

L-teanina crește activitatea neurotransmițătorului inhibitor GABA (Acid gama-aminobutiric), care are efecte anti-anxietate. De asemenea, crește dopamina și producția de unde alfa în creier.

3. Crește arderea grăsimilor

Deși nu toate studiile sunt de acord, ceaiul verde poate crește rata metabolică și crește arderea grăsimilor pe termen scurt.

Ca bonus, cofeina poate îmbunătăți performanța fizică prin mobilizarea acizilor grași din țesutul adipos și punerea lor la dispoziție pentru utilizare ca energie.

4. Antioxidanții pot reduce riscul unor cancere

Cancerul este cauzat de creșterea necontrolată a celulelor. Studiile au arătat că daunele oxidative pot duce la inflamații cronice, care pot duce inclusiv la cancer. Antioxidanții găsiți în ceaiul verde pot ajuta la prevenirea daunelor oxidative.

Studiile au legat compușii din acest ceai cu un risc redus de cancer, în special în următoarele tipuri:

  • Cancer mamar
  • Cancer de prostată
  • Cancer colorectal

5. Ceaiul verde poate preveni îmbătrânirea creierului

Ceaiul verde nu numai că poate îmbunătăți funcția creierului pe termen scurt, dar poate proteja creierul pe măsură ce îmbătrâniți. Compușii bioactivi din acesta pot reduce riscul apariției demenței, a bolii Alzheimer și a bolii Parkinson.

6. Poate preveni apariția diabetului de tip 2 

Diabetul de tip 2 implică niveluri ridicate de zahăr din sânge, care pot fi cauzate de rezistența la insulină sau incapacitatea de a produce insulină. Studiile arată că acest ceai poate îmbunătăți receptivitatea la insulină și reduce nivelul zahărului din sânge.

7. Ceaiul verde poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare

Studiile arată că persoanele care beau ceai verde prezintă un risc mai mic de boli cardiovasculare. El poate reduce colesterolul total și LDL (rău), precum și proteja particulele LDL de oxidare.

Citește și Cafeina și Top 3 Alternative Sănătoase.

Sursă foto