Cafeina și Top 3 Alternative Sănătoase Magazin

Cafeina și Top 3 Alternative Sănătoase

În ultima vreme, multă lume încearcă să renunțe la cafeină. Unii oameni au nevoie de plusul de energie oferit de cafea dar nu sunt atașați de gust, câtorva le cauzează nervozitate, dureri de cap sau probleme digestive, iar alții suferă de insomnii generate de cafeină. Dacă te regăsești în vreuna din categoriile de mai sus, lista aceasta e pentru tine!

 1.Cicoare

Asemenea boabelor de cafea, rădăcina de cicoare poate fi prăjită și măcinată, iar apoi dizolvată în apă fierbinte pentru a crea o băutură delicioasă, fără cafeină.

2.“Lapte auriu”

Acesta este o băutură caldă, tradițional indiană, și conține lapte, turmeric, scorțișoară, ghimbir și piper negru, iar în unele cazuri se adaugă și extract de vanilie și miere. Pe lângă efectul energetic asemănător cafelei, laptele auriu are proprietăți anti-inflamatorii. Unele studii chiar susțin că poate îmbunătăți memoria și sănătatea mentală. În ciuda acestor beneficii, băutura nu este recomandată femeilor însărcinate sau care alăptează.

3.Inka

Inka este un amestec solubil de secară, orz, cicoare și sfeclă de zahăr prăjite. Conține 72% cereale și 0% cafeină și are o aromă asemănătoare cafelei. Se poate cumpăra din supermarket în diferite arome, gata de preparare.

Citește și Beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate.

Sursă foto