Continuăm seria de articole care au avut mare succes în rândul cititorilor noștri. Iată câteva evenimente istorice care nu au fost predate la școală și care sunt extrem de interesante.
Hârtia a fost folosită inițial pentru ambalare și protecție, nicidecum pentru scris.
Hârtia a fost inventată în secolul al II-lea î.Hr. de chinezi, care au folosit-o pentru ambalare, protecție și chiar ca hârtie igienică. Mai târziu, oamenii au început să folosească hârtia pentru a scrie pe ea.
Războiul care a durat 335 de ani și n-a provocat morți.
Războiul dintre Țările de Jos și Insulele Scilly a durat timp de 335 de ani din cauza lipsei unui tratat de pace. Războiul ipotetic s-a încheiat în cele din urmă cu pacea declarată în 1986.
Tsutomu Yamaguchi a supraviețuit atât bombardamentelor atomice de la Hiroshima, cât și mai târziu celor de la Nagasaki.
Tsutomu Yamaguchi este un inginer marin japonez care, din fericire, a supraviețuit ambelor bombardamente atomice. El părăsea Hiroshima când a avut loc primul bombardament și a fost foarte puțin rănit. Când cealaltă bombă a lovit Nagasaki, el se afla într-o întâlnire în care descria bombardamentul de la Hiroshima.
Captain Morgan, personajul de pe cunoscuta marcă de rom a existat cu adevărat.
Numele său complet era Sir Henry Morgan și s-a născut în Țara Galilor în 1635 și a fost în Marina Regală Britanică în timp ce Anglia se războia cu Spania.
Un jocheu a câștigat o cursă în ciuda faptului că era mort.
Frank Hayes este singurul om care a câștigat un concurs, în ciuda faptului că era mort. Pe 4 iunie 1923, jocheul Frank Hayes a suferit un atac de cord fatal în mijlocul cursei de la Belmont Park. Hayes a rămas cumva în șa suficient de mult până a câștigat cursa.
În Roma Antică, urina era folosită ca apă de gură.
Datorită proprietății sale bune de curățare, urina, era folosită foarte des ca apă de gură. Atât urina umană, cât și cea animală conțin amoniac, care acționează ca un agent de curățare, prin urmare, are proprietăți pentru albirea dinților.
Heroina a fost cândva un medicament pe care medicii îl prescriau pentru orice, de la tuse până la dureri de cap.
În urmă cu un secol, Heroina era folosită pe scară largă împotriva tusei cauzate de boli grave și a unor boli comune precum tuberculoza și pneumonia, dar nu a durat mult până medicii au descoperit efecte ei secundare. Pacienții aveau nevoie de doze din ce în ce mai multe sfârșind prin a fi dependenți de aceasta.
În Franța Renașcentinstă, o femeie își putea trimite soțul în judecată dacă era impotent.
În Franța secolului al XVI-lea, divorțul era o raritate, rezervată doar celor înstăriți și posibil doar în cazuri excepționale. Pe atunci, disfuncția erectilă era singura modalitate care putea duce la divorț.
Lui Albert Einstein i s-a oferit președinția Israelului.
Lui Albert Einstein i s-a oferit președinția Israelului în 1952, dar a respins-o spunând că îi lipsește „aptitudinea naturală și experiența de a se comporta corect cu oamenii”.
Înainte ca protezele să fie inventate, dinții morților erau folosiți ca proteze.
La sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea, dinții soldaților morți erau scoși și vânduți stomatologilor, care îi fierbeau, le tăiau rădăcinile, îi îmbrăcau în aur și îi modelau în proteze dentare.
Alexandru cel Mare a fost îngropat de viu.
Alexandru cel Mare suferea de o boală rară care l-a lăsat paralizat timp de șase zile. Mușchii lui erau atât de paralizați încât medicii nu și-au putut da seama că respira și l-au considerat mort. Astfel, a existat o posibilitate foarte mare ca el să fi fost îngropat de viu, accidental.
Au existat și femei Gladiator.
Cazurile au fost foarte rare. Dar, este adevărat că în Roma antică existau Gladiatori de sex feminin și erau cunoscute ca gladiatrice (gladiatrix).
Vikingii nu purtau căști cu coarne.
Nu există dovezi arheologice care să demonstreze că vikingii purtau coifuri cu coarne. Căștile au fost folosite pentru a proteja capul în timpul luptei, mai mult coarnele scad rezistența acestora.
Piramidele nu au fost construite de sclavi evrei.
Mormintele recent descoperite ale oamenilor care au lucrat la Marile Piramide din Giza dovedesc că piramidele au fost construite de muncitori, nu de sclavi. Cercetătorii au ajuns la concluzia că este foarte puțin probabil ca sclavii să fie îngropați într-un mod corespunzător și respectabil.
Citește și Evenimente istorice care nu au fost predate la școală (II)