Evenimente istorice care nu au fost predate la școală (II) Actual

Evenimente istorice care nu au fost predate la școală (II)

Continuăm seria de evenimente istorice care nu ne-au fost predate la școală și care ne schimbă viziunea asupra trecutului.

Cel mai de succes pirat din istorie a fost de fapt o doamnă din China.

Este vorba despre Ching Shih, o chinezoaică care a fost cel mai de succes pirat din toate timpurile. Ching Shih a comandat peste 1.800 de nave de pirați și aproximativ 80.000 de oameni. Cine ar fi crezut că cel mai de succes pirat din toate timpurile este o femeie?

Napoleon Bonaparte, cunoscut sub numele de Micul Caporal, nu era scund.

Napoleon Bonaparte, este cel care a condus multe bătălii de succes în timpul revoluției franceze. Micul Caporal avea 1,68 metri înălțime, această înălțimea este considerată medie nicidecum dimensiunea unui pitic.

Albert Einstein nu a fost corigent la matematică.

Majoritatea oamenilor cred că Einstein a fost corigent la matematică, dar oricine verifică notele sale, printr-o simplă căutare pe google, poate să vadă că a fost un elev extraordinar (cu note bune la matematică și fizică). Asta nu înseamnă că ar fi putut fi slab la disciplinele non-științifice dar oricum la matematică n-a fost corigent.

În timpul Primului Război Mondial, francezii au construit un „Paris fals”.

În timpul Primului Război Mondial, pentru a păcăli bombardierii germani, conducătorii Franței au decis să construiască o replică a Parisului în afara orașului, la 30 de km nord de Paris.

Curcanii au fost adorați ca zei.

Cu 300 de ani î.Hr., cultura mayașă avea în tradiție închinarea la curcani. Aceasta închinare era parte din majoritatea ritualurilor sacre.

Proprietarii Titanicului nu au susținut niciodată că navă este de nescufundat.

Proprietarii celebrului vas n-au spus niciodată că Titanicul ar fi o navă de nescufundat. Aceștia susțineau că mitul „navă de nescufundat” a fost rezultatul imaginației bogate ale oamenilor care au trăit în perioada respectivă.

Thomas Edison nu a inventat becul.

În momentul în care Thomas Edison a început să lucreze la realizarea becului existau deja versiuni diferite de becuri pe piață. Doar că acestea erau oarecum diferite. Peste 20 de oameni de știință lucraseră deja la realizarea becurilor înainte de Edison, toți aceștia dețineau propriile brevete.

Împăratul roman Caligula l-a făcut senator pe unul dintre caii săi preferați.

Potrivit istoricului antic Suetonius, împăratul roman cunoscut sub numele de Caligula, și-a iubit unul dintre cai atât de mult încât l-a făcut senator. Calul se numea Incitatus.

A fost o vreme când femeilor le era interzis să fumeze în public.

În 1908, în New York, a fost adoptată o așa-numită lege cunoscută sub numele de „Ordonanța Sullivan” care le interzicea femeilor să fumeze în locuri publice. Această lege a fost în vigoare doar două săptămâni.

Abraham Lincoln a fost campion la wrestling.

Abraham Lincoln a fost un luptător talentat și bine pregătit care a pierdut doar un singur meci pe parcursul carierei sale de aproximativ 300 de lupte.

Citește și Evenimente istorice uimitoare care nu au fost predate la școală.

Sursa foto