<strong>Evenimentul tragic de la Nanking</strong> Actual

Evenimentul tragic de la Nanking

20.000 de femei, inclusiv câțiva copii și bătrâni au fost violați în timpul Masacrului de la Nanking, numit și Violul de la Nanking.

Un număr mare de violuri au fost comise sistematic de soldații japonezi în timp ce mergeau din ușă în ușă căutând fete pe care ulterior le-au și violat în grup. Femeile erau adesea ucise imediat după viol.

Totul a pornit de la furia japonezilor pe rezistența chineză, dar în decembrie 1937, în momentul în care  capitala naționalistă a Chinei – Nanking a căzut, trupele japoneze au măcelărit imediat mii de soldați chinezi care li se predaseră. Japonezii au adunat apoi aproximativ douăzeci de mii de tineri chinezi și i-au transportat în camioane în afara zidurilor orașului, unde au fost uciși într-un măcel masiv. Trupele japoneze au fost apoi încurajate de ofițerii lor să jefuiască Nankingul, să măcelărească și să violeze populația chineză a orașului.

Timp de șase săptămâni, viața pentru chinezii din Nanking a fost un coșmar. Grupuri mari de soldați japonezi, beți au cutreierat orașul, ucigând, violând, jefuind și arzând clădiri. Civilii chinezi care erau opriți pe stradă și asupra cărora nu se găsea nimic de valoare erau imediat uciși. În această perioadă, soldații Armatei Imperiale Japoneze au ucis chinezi și au dezarmat combatanți, estimându-se un număr între 40.000 și peste 300.000 civili.

Cadavrele a mii de victime ale măcelului au fost aruncate în râul Yangtze până când râul a devenit roșu de la atâta sânge. După ce au jefuit din Nanking totul ce avea valoare, japonezii au provocat incendii care au distrus o treime din oraș. Evenimentul mai este cunoscut și sub numele de Violul de la Naking. Japonezii pe care astăzi, toată lumea îi laudă, pentru comportamentul impecabil, atât al jucătorilor cât și al fanilor de la Campionatul Mondial de Fotbal au fost în trecut adevărate brute.

Citește și Evenimente istorice care nu au fost predate la școală. (III).

Sursa foto