Fără școală toată săptămâna: Gabriela Firea îi bucură pe copii și îi înfurie pe părinți Actual

Fără școală toată săptămâna: Gabriela Firea îi bucură pe copii și îi înfurie pe părinți

Primarul Bucureștilor, Gabriela Firea, a luat decizia de a închide școlile din Capitală până vineri, după ce prognoza transmisă de meteorologi a anunțat înrăutățirea vremii. Hotărârea edilului-șef al Capitalei a stârnit un val de reacții negative din partea unei părți a societății civile.

Potrivit Digi 24, Gabriela Firea a declarat: „Sunt și eu părinte, am fost și eu mamă tânără și știu ce înseamnă să nu te descurci într-o astfel de situație, dar cred că trebuie să dăm dovadă de omenie, să ne ajutăm între noi și să nu mai punem problema că nu avem ce să facem cu copiii pentru că sunt școlile închise”.

Ea a adăugat că înțelege dificultatea familiilor care nu au cu cine să-i lase pe copii. „Cred că școlile sunt deschise pentru educație și nu doar pentru îngrijire și supraveghere. Îi înțeleg pe acești părinți, dar îi rog să găsească soluții în familie, printre prieteni, cunoscuți, astfel încât să nu-și lase copiii în ger, viscol și ninsori abundente doar pentru a-i trimite undeva cât timp sunt ei la serviciu”, a mai spus Firea.

Acțiunile primarului general au fost criticate încă de la primul anunț privitor la închiderea școlilor pentru zilele de luni și marți. Mai multe voci din rândul părinților au acuzat-o pe Firea inclusiv de faptul că ar dori să deturneze protestele pro DNA care urmau să aibă loc în București, prin inducerea unei stări de frică în rândul populației.

(sursa foto: Prompt Media)