Fără selfie-uri pe covorul roșu de la Cannes 2018 Magazin

Fără selfie-uri pe covorul roșu de la Cannes 2018

Însoritul Cannes devine, pentru următoarele 10 zile, capitala mondială a cinematografiei. Marți seară, vedetele au defilat pe covorul roșu și s-a dat oficial startul festivalului, ajuns deja la ediția cu numărul 71, prima după scandalul Weinstein care a afectat întreaga lume a filmului și nu numai.

Anul acesta, festivalul vine cu o regulă nouă. Invitații nu au voie să își facă selfie-uri pe covorul roșu, adică pe cele 24 de trepte, și cei care încalcă regula nu vor mai putea să intre în sala de proiecții.

Motivul invocat de directorul festivalului, Thierry Frémaux, este că existau întârzieri din cauza acestui obicei, iar mulți dintre cei care erau atenți la poze se împiedicau pe scări. Mai mult decât atât, pozele nu aveau o calitate foarte bună și stricau strălucirea evenimentului, a mai adăugat Frémaux.

Festivalul de Film de la Cannes se încheie pe 19 mai, juriul competiției din acest an, format în majoritate din femei – cinci femei și patru bărbați, fiind prezidat de actrița de origine australiană Cate Blanchett, care este o susținătoare a luptei împotriva hărțuirii sexuale.

(sursă foto: Libertatea)