Cele mai renumite festivaluri de film din lume organizează un eveniment online Actual

Cele mai renumite festivaluri de film din lume organizează un eveniment online

Evenimentul virtual „We Are One: A Global Film Festival” va difuza timp de 10 zile conținut de la cele mai mari festivaluri cinematografice din lume, printre care se numără cele de la Cannes, Veneția, Berlin și Toronto.

Lungmetraje, scurtmetraje, documentare, conţinuturi muzicale şi mese rotunde virtuale vor fi difuzate cu acces gratuit pe Youtube în perioada 29 mai – 7 iunie. Potrivit organizatorilor, conţinutul festivalului va consta atât în filme noi, cât și filme vechi.

O parte din încasările ce vor fi obţinute de noul eveniment „We Are One: A Global Film Festival” va fi donată în beneficiul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi unor asociaţii de caritate, au anunţat organizatorii săi.

Evenimentul a fost anunțat de organizatorii festivalului american Tribeca:

„Se vorbeşte adeseori despre rolul pe care filmele pot să îl joace pentru a-i inspira şi a-i reuni pe oameni dincolo de frontiere, pentru a contribui la alinarea lumii”, a declarat Jane Rosenthal, directorul general al Festivalului Tribeca, citată în acelaşi comunicat.

Programat iniţial între 12 şi 23 mai, Festivalul de la Cannes a dorit să îşi amâne ediţia din acest an la sfârşitul lunii iunie, însă autorităţile franceze au interzis între timp toate adunările publice până la jumătatea lunii iulie.

Tribeca, co-fondată de Robert De Niro, a fost unul dintre primele festivaluri de film care și-a extins categoriile și a inclus o componentă online pentru opt titluri în 2010. Din păcate, evenimentul din New York a fost amânat din cauza pandemiei coronavirusului.

Articole similare.

Sursă foto