Federer – Nadal, poveste fără sfârșit: vineri, un nou episod în semifinalele Roland Garros Sport

Federer – Nadal, poveste fără sfârșit: vineri, un nou episod în semifinalele Roland Garros

Rivalitatea dintre Roger Federer și Farael Nadal este de mulți considerată, pe bună dreptate am zice noi, ca fiind cea mai mare din istoria tenisului. Vineri, în semifinalele Roland Garros, se va consuma un nou episod.

Cei doi s-au întâlnit până acum de 38 de ori, Nadal având avantaj, 23 la 18. Iar datele problemei din acest an par a fi, la prima vedere, din nou favorabile ibericului, dar cu un Federer în formă bună, nimic nu este jucat dinainte. Dincolo de meciurile directe, cei doi duc o rivalitate aprigă și în ceea ce privește numărul de turnee de grand slam câștigate. Federer are 20 (cele mai multe din istorie), în timp ce prietenul și marele său rival deține 17 astfel de trofee.

Evident, cei doi au primit cu entuziasm înfruntarea de la Roland Garros. Roger Federer, care a ajuns la vârsta de 37 de ani, a declarat:

„Sunt foarte bucuros, în primul rând pentru că sunt din nou în semifinalele unui turneu de Grand Slam. Acest lucru nu mi s-a întâmplat de peste un an (de la Open-ul Australiei 2018), pentru că am avut câteva înfrângeri dificile în optimile de finală (US Open 2018 şi Australian Open 2019) şi în sferturile de finală (Wimbledon 2018). Din acest punct de vedere, mi-am depăşit aşteptările aici. Şi după ce am ratat Roland Garros-ul atâţia ani (din 2016 până 2018), este extraordinar să fii din nou în semifinale. Acum, urmează acest meci cu Rafa (Nadal), iar eu sunt foarte entuziasmat. Sper să mă pot recupera în următoarele două zile şi sunt sigur că va merge. Voi da tot ce am mai bun vineri. Nu a fost simplu pentru mine să ajung să joc cu Rafa, întrucât a trebuit să câştig cinci meciuri pentru a ajunge aici. Pentru asta sunt foarte bucuros să joc contra lui Rafa. Dacă vrei să consideri că ai reuşit ceva pe zgură, atunci, la un moment dat, trebuie să treci de Rafa, pentru că este foarte puternic şi este întotdeauna acolo. Nu este uşor să joci contra unui stângaci, Rafa sau altul. Asta schimbă totul. Noi jucăm 80 la sută contra dreptacilor. Şi când joci contra unui stângaci, este un meci diferit, interesant. Înainte, detestam asta. Acum ador, pentru că este o imensă provocare să joc contra acestor jucători, iar el este cel mai bun pe care l-am întâlnit vreodată. Sunt nerăbdător să trec testul.”

De partea cealaltă, Nadal s-a declarat și el nerăbdător să își reîntâlnească marele rival, considerat cel mai mare tenismen al tuturor timpurilor:

„Este un meci în mod deosebit special, iar acest lucru îl ştim cu toţii. Să cazi cu Roger în semifinale este evident extraordinar. Noi am împărţit cele mai bune momente din cariera noastră pe teren unul contra celuilalt. Este un nou episod între noi. Va fi un moment special, pentru el, pentru mine. Întotdeauna sunt meciuri speciale. Eu cred că va juca agresiv, va schimba ritmul, va urca la fileu.”