Simona Halep joacă azi pentru semifinale la Wimbledon Sport

Simona Halep joacă azi pentru semifinale la Wimbledon

Simona Halep a trecut fără mari emoții de puștoaica Cori Gauff (în vârstă de numai 15 ani) și s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon, acolo unde o așteaptă o cunoștință mai veche: Shuai Zhang. Chinezoaica este considerată de Mats Wilander adversarul perfect pentru fostul lider mondial WTA și crede că jucătoarea româncă va ajunge cel puțin până în finala competiției.

Simona Halep arată foarte bine, ca să fiu sincer nu am mai văzut-o niciodată jucând atât de bine pe iarbă, să fiu sincer. E puțin mai agresivă decât era până acum, iar serviciul ei este o armă și mai bună. Zhang ar putea părea adversara perfectă pe hârtie, dar în același timp Halep trebuie să câștige, așa că presiunea e pe umerii ei. Apoi, Simona ar trebui să joace cu Muchova sau cu Svitolina, și ar trebui să câștige și acea confruntare. Probabil că se va califica în finală, pentru că tabloul a fost făcut parcă pentru ea”, a spus Mats Wilander pentru postul de televiziune Eurosport.

Dacă va trece de Zhang, Simona Halep își va egala cea mai bună performanță de până acum de pe iarba londoneză: semifinalele competiției. Înaintea confruntării, Simona a declarat: „Am foame de victorii, vreau cu ardoare să câștig. În acest an m-am dezvoltat mai mult, am îmbunătăţit anumite lucruri. Am încredere în forţele mele şi simt iarba mai bine. Cu fiecare an, mă simt mai bine. Încerc să fiu din ce în ce mai bună pe iarbă, chiar dacă suprafaţa îţi oferă surprize”.

Pe tabloul masculin, sferturile de finală arată astfel: Novak Djokovic – David Goffin, Guido Pella – Bautista Agut, Sam Querrey – Rafael Nadal și Kei Nishikori – Roger Federer. Dacă își câștigă meciurile, Federer și Nadal se vor întâlni în semifinale, acolo unde vor reedita duelul ce a făcut istorie la Wimbledon în anii 2007 și 2008, cele două finale fiind considerate de mulți drept cele mai frumoase meciuri de tenis din istorie.