Fiica pe care Steve Jobs a renegat-o: Greutățile Lisei Brennan-Jobs cu moștenirea tatălui său Actual

Fiica pe care Steve Jobs a renegat-o: Greutățile Lisei Brennan-Jobs cu moștenirea tatălui său

Lisa Brennan-Jobs, fiica de 40 de ani a răposatului cofondator Apple, Steve Jobs, este recunoscătoare că nu a scris memoriile sale despre creșterea în umbra tatălui său în anii ’20.

Reflectând asupra vieții sale din Brooklyn alături de soțul ei, Bill, și de fiul lor în vârstă de patru luni, Thomas, ea consideră că trecerea timpului i-a permis să înțeleagă mai bine, atât povestea ei, cât și relația cu tatăl său.

Steve Jobs, care a murit acum opt ani din cauza cancerului pancreatic, a avut un copil cu iubita sa de liceu, Chrisann Brennan, când aveau 20 de ani.

Ulterior fiind implicat într-un proces pentru plata pensiei alimentare, o controversă care încă îi bântuie moștenirea.

Brennan-Jobs știe că faima tatălui său joacă un rol în interesul oamenilor față de ea, dar a obosit din a mai da apă la moară presupunerilor și judecăților constante, venite din partea străinilor.

Ea recunoaște că, în trecut, s-a lăsat cucerită de îmbrățișarea rece a autocompătimirii pentru că se simțea rușinată, având un tată care nu părea să o iubească, sau măcar să o recunoască drept fiind fiica sa.

Cu toate acestea, ea a reușit să depășească acele sentimente, creditând atât trecerea anilor, cât și procesul de scriere a memoriilor.

Brennan-Jobs s-a luptat, ani de zile, pentru împăcarea cu lipsa de afecțiune a tatălui său, întrebându-se dacă nu era suficientă pentru a fi acceptată de Jobs ca fiica sa.

În memoriile sale, Brennan-Jobs detaliază relația sa complicată, și adesea tensionată, cu tatăl său.

Relația lor era caracterizată de renegarea fiicei sale de către Jobs, chiar și după ce un test de ADN i-a confirmat paternitatea.

De-a lungul tinereții ei, Jobs venea și pleca din viața ei, cauzându-i tulburări emoționale și confuzie.

În timpul adolescenței sale, ea s-a mutat la Jobs, dar relația lor a rămas instabilă.

Brennan-Jobs destăinuie mai multe episoade negative vizând comportamentul tatălui său, acum, atribuindu-le inabilităților sale sociale și de a-și exprima sentimentele.

Brennan-Jobs își amintește de bucuria tatălui ei în munca sa la Apple, părând să fie unica sa plăcere.

Privind înapoi, Brennan-Jobs realizează că abilitatea tatălui ei de a fi mai implicat, atât cu ea, cât și cu mama ei, era strâns legată de succesul său în cadrul Apple.

Acum se recunoaște ca fiind cineva care și-a dorit, involuntar, eșecul tatălui ei, astfel încât acesta să fie mai deschis vieții de familie.

Cu toate acestea, ea nu și-a dorit niciodată, cu adevărat, eșecul lui, ci doar o relație mai apropiată și mai normală cu el.

Brennan-Jobs a ajuns să accepte faptul că tatăl ei nu știa cum să fie prezent în viața ei sau a celor trei frați vitregi ai săi. Ea recunoaște că ar fi vrut ca tatăl ei să fie mai atent și mai grijuliu, dar acesta a avut dificultăți în a ieși din lumina reflectoarelor și a fi un părinte susținător.

Citește și Leonardo DiCaprio este un amant leneș

Sursa foto