Final aprig de sezon. Cine ia titlul? Cine retrogradează? Cine promovează? FCSB sau CSA? Pronosticurile noastre Sport

Final aprig de sezon. Cine ia titlul? Cine retrogradează? Cine promovează? FCSB sau CSA? Pronosticurile noastre

Acest final de sezon în fotbalul românesc promite foarte mult. Nu atât prin prisma calității jocurilor, că aici cunoaștem situația prea bine, cât prin cea a tensiunii și a dramatismului. Mizele sunt foarte mari, pe toate fronturile: lupta la titlu se va da în 3, play-out-ul Ligii I arată drăcesc, pur și simplu (între prima și ultima sunt 7 puncte), în Liga a 2-a lupta la promovare este mai aprigă decât a fost vreodată, iar Liga 3 ne oferă, de asemenea, un final palpitant în ceea ce le privește pe Clubul Sportiv al Armatei Steaua și pe FCSB II.

Dar hai să le luăm pe rând și să vedem care sunt predicțiile noastre. De ne-or ieși, anul viitor punem și la pariuri.

Cine câștigă titlul?

Lupta la titlu este strânsă, ca de fiecare dată în ultimii ani. FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova sunt cele trei formații care se vor lupta pentru triumful suprem din campionatul nostru. Play-off-ul, care are 10 etape, pornește cu FCSB (33p) în frunte, urmată de clujeni (32p) și apoi, puțin mai în spate, de olteni (29p). Celelalte echipe din primele șase, Sepsi, Botoșani și Clinceni, nu pot emite pretenții nici măcar la podium.

Având în vedere cum s-au prezentat în sezonul regular, noi mizăm că lupta se va da până la capăt între FCSB și CFR Cluj. Deși au calitate, oltenii par incapabili să câștige meciurile mari, cu cele două din față.

Pronostic: CFR Cluj câștigă titlul.

Cine retrogradează?

La retrogradare, lupta este teribilă. Unde mai punem că Dinamo și Viitorul Constanța tremură și ele din toate încheieturile. Diferențele sunt foarte mici, iar formațiile din frunte (Chindia, Argeș, Astra, UTA) nu sunt sigure nici ele că au scăpat. Play-out-ul are doar 9 meciuri, echipele neavând timp să se întâlnească în sistem tur-retur. Așadar, va fi scurt și foarte intens.

Pronostic: Hermanstadt și Dinamo retrogradează direct, Gaz Metan și Poli Iași merg la baraj cu echipele din Liga 2.

Cine promovează din Liga a II-a?

Play-off-ul Ligii a II-a a început și el sub zodia tensinilor. Toate cele șase echipe au șanse la promovare, iar meciurile se dispută de așa manieră încât fiecare pas greșit poate însemna ratarea obiectivului. În acest moment, Rapid, Craiova 1948, Mioveni, Călărași, Politehnica Timișoara și Miercurea Ciuc sunt despărțite de doar 6 puncte.

Pronostic: Rapid și Craiova promovează direct, Mioveni și Timișoara merg la baraj cu echipele din Liga 1.

CSA sau FCSB?

Ultima mare luptă se dă jos, în Liga 3. Acolo sunt toate șansele ca una dintre echipele promovate în Liga 2 să se aleagă dintre CSA și FCSB 2. Iar cum Gigi Becali a promis că va trimite jucători de la prima echipă și va face orice să blocheze ascensiunea clubului armatei, vă dați seama câtă tensiune vom avea în acest final de an chiar și în al treilea eșalon.

Pronostic: FCSB 2 promovează în Liga 2.