Ford va produce o mașină complet electrică în România Actual

Ford va produce o mașină complet electrică în România

Ford a anunțat că urmează să investească 300 de milioane de dolari în uzina de la Craiova. Planurile companiei presupun introducerea unui nou vehicul comercial ușor. Astfel, va fi primul vehicul Ford de volum complet electric construit în România. Producția efectivă va înceape în 2023, iar un model electric va fi lansat în 2024.

„Uzina Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate și flexibilitate în operațiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial ușor în România reflectă parteneriatul nostru continuu pozitiv cu furnizorii locali și cu comunitatea, dar și succesul întregii echipe Ford Craiova. Această investiție este un semn al speranței noastre că guvernul român se va asigura că vor exista îmbunătățiri al peisajului de producție, inclusiv modernizarea infrastructurii de transport”, a declarat Stuart Rowley, președinte Ford Europa.

Prin introducerea unei versiuni complet electrice din 2024, fabrica din Craiova va deveni a treia fabrică Ford din Europa în care se produc vehicule complet electrice, după uzinele din Germania și Turcia, notează Radio România Actualități.

„Investiția din Craiova vine în contextul celorlalte investiții anunțate deja pentru Centrul de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) și pentru uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia și trimite un semnal clar în legătură cu promisiunea noastră de a le oferi clienților din Europa vehicule comerciale cu zero emisii”, a mai spus el.

Compania plănuiește ca până la jumătatea anului 2026 în Europa gama să să fie reprezentată de maşini electrice sau hibride plug-in. De asemenea, din 2030 compania dorește să se axeze doar pe producerea de maşini electrice.

Citește și Visul industriei IT din România a devenit realitate: prima companie românească listată la Bursa din New York.

Sursa foto