Fostul avocat al lui Donald Trump l-a acuzat pe președintele american că l-a obligat să facă plăți ilegale Actual

Fostul avocat al lui Donald Trump l-a acuzat pe președintele american că l-a obligat să facă plăți ilegale

DW

Fostul avocat al președintelui american Donald Trump, Michael Cohen, a pledat vinovat marți pentru opt capete de acuzare, inclusiv deturnarea fondurilor de campanie, după ce a ajuns la un acord cu procurorii federali din New York.

Cohen a admis că a folosit fonduri din campania pentru alegerile prezidențiale a lui Donald Trump pentru a o plăti pe starleta porno Stormy Daniels, care a susținut că a avut o aventură cu actualul președinte de la Casa Albă. Marți, Cohen a dat de înțeles că îl implică și pe președinte în acest caz, în momentul în care a declarat curții că a fost îndrumat de „un candidat pentru biroul federal” pentru a facilita plata către starletă, cât și pentru a o plăti pe Karen McDougal, fost model Playboy.

Celelalte capete de acuzare împotriva lui Cohen sunt referitoare la fraudare prin neplata taxelor și prin operațiuni bancare.

Avocatul lui Cohen, Lanny Davis, a intervenit pe Twitter imediat după audierile de marți, unde l-a implicat în mod direct pe Donald Trump referitor la plățile efectuate către Daniels și McDougal: „Astăzi el (nr. Cohen) a mărturisit că Donald Trump l-a îndrumat să producă o infracțiune prin efectarea unor plăți către două femei, cu principalul scop de a influența alegerile”, a postat Davis, care a continuat: „Dacă aceste plăți reprezintă o infracțiune pentru Michael Cohen, de ce nu ar reprezenta ele o infracțiune și pentru Donald Trump?”.

Televiziunea americană CNN a transmis că, cel mai probabil, fostul avocat al președintelui american va petrece între 3 și 5 ani în închisoare. Corespondentul Deutsche Welle la Washington, Alexandra von Nahmen, a transmis că decizia a fost motivată în principal de încercarea de a-și reduce pedeapsa prin mărturisirile făcute.

Este de așteptat ca Michael Cohen să fie condamnat pe 12 decembrie, conform cu informațiile de până în acest moment, cu o cauțiune stabilită la jumătate de milion de dolari. Cohen a refuzat să depună mărturie în ceea ce privește alte capete de acuzare.

foto