Garfield a împlinit 42 de ani. Află povestea motanului vedetă Magazin

Garfield a împlinit 42 de ani. Află povestea motanului vedetă

Motanul Garfield, vedeta benzilor desenate americane, a împlinit 42 de ani. Povestea celebrului motan a început pe 19 iunie 1978, iar cel care i-a dat viață este artistul Jim Davis. Garfield a intrat în Cartea Recordurilor (Guinness Book) ca fiind personajul cu cea mai mare audienţă internaţională: peste 200 de milioane de persoane citeau zilnic peripeţiile lui Garfield, publicate în 2.570 de ziare din lumea întreagă.

Benzile desenate cu Garfield au debutat în 41 de ziare americane. Succesul a venit rapid pentru Garfield, care în anul 2000 a ajuns în peste 2.570 de publicații. În prezent, Garfield este urmărit în benzile desenate, în filme, are propriile seriale TV și este întâlnit în jocuri video sau pe haine.

Jim Davis, creatorul lui Garfield

Jim Davis s-a născut pe 28 iulie 1945 într-o fermă din Indiana, Statele Unite. Aici şi-a petrecut copilăria, alături de 25 de pisici. Având astm cronic, Davis nu participa la muncile de la fermă și s-a refugiat în desen. După ce obține diploma Facultății de Arte Plastice, se angajează la o agenție de publicitate, dar în acelaşi timp devine ucenicul caricaturistului Tom Ryan.

Primul personaj creat de Jim Davis a fost Gnorm Gnat, o insectă antropomorfă. Povestea insectei a fost publicată într-un ziar local însă nu a avut succes. Artistul a observat că pisicile nu făceau parte din comics-ul american și a decis să creeze un motan. De asemenea, Davis a fost inspirat și de pisicile de la ferma unde crescuse. Din 1977 Jim Davis lucrează la peripețiile motanului Garfield, denumit astfel după bunicul său, James Garfield Davis. În 1978, benzile desenate cu Garfield au fost publicate simultan în 41 de ziare și reviste din America.

În 1983 aproape 1.000 de publicaţii tipăresc zilnic câte un strip cu motanul Garfield. Pentru că succesul lui Garfield începuse să se concretizeze, Jim Davis deschide o firmă și angajează 50 de persoane pentru a gestiona publicațiile și produsele derivate precum jucării sau cărți de colorat.

Garfield, motanul vedetă

Garfield este un motan portocaliu și leneș care iubește la nebunie lasagna și pizza. El s-a născut într-un restaurant italian iar patronul avea două variante: ori dădea faliment pentru că motanul mânca prea mult, ori îl oferea spre adopție. Astfel, motanul a fost înfiat de Jon Arbuckle și cei doi devin prieteni pe viață. Singurele pasiuni ale lui Garfield sunt mancarea și somnul, iar dacă este deranjat de la aceste două preocupări, devine nervos și cinic. În schimb, Garfield urăște dietele, câinii, ziua de luni, luna noiembrie, jogging-ul sau vitaminele.

Garfield a cucerit publicul din întreaga lume și a devenit o adevărată vedetă. Motanul este personajul principal în serialele Garfield Originals, The Garfield Show și Garfield and Friends. De asemenea, personajul creat de Jim Davis este actor în două filme de lungmetraj.

Citește și 8 filme bune inspirate din evenimente reale.

Sursă foto