Guvernul nipon anunță că Jocurile Olimpice din vară sunt în pericol Actual

Guvernul nipon anunță că Jocurile Olimpice din vară sunt în pericol

Jocurile Olimpice de la Tokyo, care trebuiau să aibă loc în 2020 și au fost amânate pentru vara acestui an, sunt în pericol să nu se mai dispute, anunță guvernul nipon. La baza acestei decizii stă contextul generat de pandemie. Autoritățile japoneze consideră că organizarea Jocurilor Olimpice ar presupune riscuri prea mari. Deocamdată nu a fost luată nicio decizie oficială în acest sens. Un anunț oficial referitor la anulare sau o nouă amânare este așteptat în perioada următoare.

Riscurile pe care le presupune organizarea Jocurilor Olimpice de vară sunt mari. Mii de sportivi din toate colțurile lumii sunt așteptați la Tokyo. Iar în condiții normale, sute de mii de fani ar fi mers în capitala Japoniei pentru a asista la evenimentele sportive.

Nimeni nu vrea să își asume să spună asta, dar adevărul este că a devenit foarte dificil să organizăm Jocurile Olimpice în vara acestui an. Eu consider că nu se vor ține”, a declarat un membru al Guvernului japonez, potrivit The Times, citat de DigiSport.

Japonia încearcă să organizeze în 2032

Potrivit presei internaționale, guvernul nipon caută o soluție pentru a nu pierde definitiv organizarea acestora. Astfel, ar urma să ceară organizarea competiției în anul 2032. Decizia aparține în totalitate Comitetului Olimpic Internațional.

Toshiro Muto, directorul executiv al planului de organizare a Jocurile Olimpice de la Tokyo, a declarat: ”Odată ce vaccinarea va fi făcută în Statele Unite și în Europa, cred că nu e niciun dubiu că va avea un efect pozitiv asupra organizării Jocurile Olimpice. Totuși, nu va rezolva totul. Avem speranțe datorită vaccinului. În același timp, suntem conștienți că nu putem fi dependenți de el”, a transmis Toshiro Muto, conform sursele citate.

Următoarele ediții ale Jocurilor Olimpice de vară se vor ține în Franța și Statele Unite. În 2024, acestea vor avea loc la Paris. Patru ani mai târziu, în 2028, Los Angeles va deveni capitala sportului.

Citește și:
Bateria pentru mașină care se încarcă în cinci minute