Hidratarea corectă în perioadele caniculare Magazin

Hidratarea corectă în perioadele caniculare

Adoptarea unui stil de viață sănătos previne apariția multor afecțiuni. Hidratarea corectă reprezintă un element esențial pentru buna funcționare a organismului. El trebuie hidratat pentru a putea supraviețui și funcționa, fiecare celulă din corp având nevoie de apă.

Hidratarea corectă reprezintă menținerea unui volum adecvat de fluide în corp. Cantitatea medie de apă recomandată este de 2 litri. În perioadele caniculare se recomandă consumul unui pahar cu apă la fiecare 15 – 20 de minute. Apa constituie aproximativ 60% din greutatea unui bărbat și aproximativ 50% din greutatea unei femei.

hidratarea corectă
Sursa foto

Care sunt beneficiile hidratării?

  • hidratarea este importantă pentru buna funcționare a creierului
  • hidratarea este importantă pentru menținerea sănătății inimii
  • hidratarea este importantă pentru digestia alimentelor si absorbţia nutrieţilor din tractul digestiv
  • hidratarea este importantă pentru buna fucționare a rinichilor
  • hidratarea este importantă pentru reglarea tensiunii arteriale
  • hidratarea este importantă pentru reglarea temperaturii corporale
  • hidratarea este importantă pentru creșterea rezistenței la efort

Pe lângă toate aceste beneficii, de reținut este faptul că hidratarea corectă are un rol important în menținerea productivității zilnice. Odată ce corpul se deschidratează, apar senzațiile de nervozitate, cefaleele, crampele muscularea, senzațiile de amețeală sau creșterea ritmului cardiac.

Multe alimente pe care le consumăm zilnic au un conținut semnificativ de apă. De exemplu, pepenele roșu conține aproximativ 90%, iar citricele conțin până la 87%. Totuși, apa nu poate fi substituită de niciun alt lichid. Important este faptul că băuturile alcoolice, cafeaua, băuturile cabogazoase nu hidratează organismul.

Pentru a accentua importanța hidratării, diferite companii au dezvoltat aplicații care să le reamintească utilizatorilor să bea apă. Majoritatea sunt gratuite și trimit notificări cu mesajul „Bea apă”, odată ce au fost activate.

Apa nu are doar rolul de a satisface senzația de sete, ea menține starea de bine a organismului. Apa este viață.

Sursa foto

Citește și Alimente care înlocuiesc carnea. 7 alternative bogate în proteine.