S-au descoperit planurile fiului lui Joe Biden în România Actual

S-au descoperit planurile fiului lui Joe Biden în România

România este menționată în campania electorală din SUA, în contextul afacerilor pe care Hunter Biden, fiul candidatului democrat la președinție, intenționa să le facă în țara noastră și care atrag acum criticile taberei republicane.

Mai multe documente aparținând lui Tony Bobulinski, fostul partener de afaceri al lui Hunter Biden, publicate pe 26 octombrie de New York Times, arată că Biden jr. avea un parteneriat în România cu Puiu Popoviciu și o corporație chineză.

Planul de afaceri, datat aprilie 2017, nu a apucat să fie pus in practică, deoarece Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv în august 2017 pentru corupție, iar corporatia chineza a ajuns si ea la faliment. Scopul lor era crearea celui mai mare jucător pe piața imobiliară din România și din sud-estul Europei.

Planul includea terenurile din Băneasa deținute de companiile lui Puiu Popoviciu, descrise drept „cel mai valoros și lucrativ teren din București și din întreaga țară”. Grupul din jurul lui Hunter Biden urma să dețină 5% din asocierea în care Popoviciu venea cu terenurile, iar compania chineză cu fondurile necesare expansiunii.

Aceștia urmau să construiască un complex imobiliar pe 100 de hectare de teren, cu componentă rezidențială, de retail și de birouri.

Pe lângă acest proiect, planul de afaceri consta și în extinderea rețelei de benzinării Rompetrol (pe care compania chineză era pe cale la acel moment să le cumpere) și achiziția pachetului majoritar de acțiuni la cele două aeroporturi de stat din București sau construcția unui nou aeroport.

Citește și: Donald Trump folosește o dublură a soției sale

Sursă foto