Informațiile false despre coronavirus, explicate de un doctor specialist Actual

Informațiile false despre coronavirus, explicate de un doctor specialist

Dr. Ana-Maria Apostol, medic specialist ORL, a explicat într-un interviu care sunt informațiile false care s-au răspândit despre coronavirus și pe care cetățenii nu trebuie să le creadă.

Iată motivele pentru care aceste șapte informații pe care probabil le-ai auzit și tu nu sunt adevărate:

1. Informația că virusul COVID-19 supraviețuiește doar în țările unde temperaturile sunt sub 15 grade Celsius este falsă!

Noul coronavirus a afectat tot mapamondul, inclusiv țările calde, unde temperatura aerului este de peste 27 de grade. Prin urmare, virusul nu este distrus de căldură

2. Lichidele și băile fierbinți nu distrug virusul!

Chiar dacă bei aceste lichide fierbinți, temperatura corpului tău se va menține la 36,5-37 grade.

3. Vitamina C și usturoiul nu distrug noul coronavirus!

Este adevărat că acestea ajută la creșterea imunității, dar în situația infectării cu noul coronavirus nu sunt deloc eficiente. Acest lucru se datorează agresivității foarte mari pe care o are virusul asupra noastră și în special asupra plămânilor.

4. Informația conform căreia dacă bem apă din 15 în 15 minute virusul se va duce în stomac și acesta va fi distrus de sucul gastric este falsă!

Virusul odată ajuns la nivelul mucoasei respiratorii ( nazale si faringiene) va găsi un mediu propice să se multiplice și va intra în fluxul sangvin prin care se va „distribui” în tot organismul. El nu va sta la suprafața mucoasei ca atunci când bem apa să poată să alunece cu aceasta în jos spre stomac.

5. Virusul poate afecta și copiii!

Noul coronavirus ne poate infecta pe toți, indiferent de vârstă, inclusiv copiii. Copiii nu au simptome așa de severe precum adulții și mai ales cei în vârstă și cei cu boli asociate, însă acest lucru nu înseamnă că nu pot fi infectați și chiar să transmită virusul mai departe.

6. Informația că noul coronavirus se transmite doar când avem simptome de boală (tușim sau strănutam) este falsă!

Virusul poate fi transmis chiar dacă nu avem simptome, dar suntem infectați cu COVID-19. Acesta se transmite prin vorbit, moment în care ies din gură particule mici de salivă încărcate cu acest virus. De aceea este important să purtăm masca și să păstrăm distanța între noi de minim 1,5 metri.

7. Scanerele termice nu pot depista dacă suntem infectați cu coronavirus!

Acestea doar determină dacă avem temperatura corpului crescută, dacă avem febra. De ce se folosesc ca screening? Pentru că febra este un simptom important în infecție, dar nu este definitorie pentru a ne sugera clar ca am fi infectați cu acest virus. Febra poate apare și în alte infecții virale sau bacteriene. De aceea, singurul lucru care ne pune diagnosticul clar este testul de detecție a ARN- viral din sânge sau secrețiile nazale și bronșice.

Articole similare.

Sursă foto