<strong>Infracțiunea cumplită a unui doctor, care nu a fost niciodată tras la răspundere</strong> Actual

Infracțiunea cumplită a unui doctor, care nu a fost niciodată tras la răspundere

Responsabil pentru infracțiunea cumplită care nu a fost niciodată pedepsită este un doctor numit Carl von Cosel care a furat cadavrul unei foste paciente din cimitir. L-a injectat cu formol, a plasat un dispozitiv în formă de tub în zona genitală și a trăit cu el ani de zile.

Georg Karl Tänzler, născut în Germania, s-a născut la Dresda în 1877 și a emigrat în Cuba în 1926 împreună cu soția și copiii săi. După un an și-a părăsit familia și a plecat spre Florida, unde s-a stabilit ca doctor Carl Tänzler von Cosel.

Astăzi, cei care au studiat cazul au îndoieli considerabile legate de studiile de medicină ale lui Carl. Se pare însă că lipsa acestora nu l-au împiedicat pe Carl Tänzler von Cosel să lucreze în timpul vieții ca bacteriolog și tehnician în radiologie la Spitalul Naval din Key West.

Mai mult, în anul 1930, a tratat o tânără bolnavă de tuberculoză pe nume Maria Elena Milagro de Hoyos, supranumită Helen. Cosel s-a îndrăgostit de tânăra cubaneză care era recunoscută pentru frumusețea ei. Presupusul doctor, i-a oferit pacientei o mulțime de cadouri scumpe și a încercat tot ce era posibil pentru a-i trata boala.

Din păcate, nu a reușit iar Helen a murit. Moartea ei poate fi pusă și pe seama faptului că Carl nu era de fapt doctor. Ca un ultim „gest” de dragoste, Cosel a plătit cheltuielile de înmormântare și a cerut să se construiască un mausoleu pentru Helena, în cimitir.

În acest mausoleu, falsul doctor își vizita marea dragoste în fiecare seară. Nu se știe exact ce făcea cu cadavrul din cimitir – în orice caz, nu părea că l-a mulțumit. La doi ani după moartea ei, Cosel a reușit să fure cadavrul din cimitir și să-l ducă într-o zona pustie a orașului. În acel loc își făcuse un fel de laborator. Cadavrul îmbălsămat era încă în stare destul de bună, dar procesul de descompunere lăsase urme vizibile.

Aici a reușit să-și pună la cale planul diabolic, Cosel i-a înlocuit ochii naturali cu unii de sticlă, i-a întărit articulațiile cu sârme și i-a acoperit pielea care se afla în descompunere cu bandaje de mătase înmuiate în ceară și ipsos. A înlocuit rapid părul care cădea cu o perucă. Părul din perucă era chiar părului lui Helen pe care-l primise de la mama ei, aceasta îl păstrase într-o pungă.

Ulterior a dus cadavrul la el acasă, l-a îmbrăcat într-o rochie, a folosit cantități mari de parfum pentru a acoperi duhoarea și l-a așezat în pat lângă el.

Între timp, localnicii observaseră că Cosel nu mai vizita cimitirul noaptea. Astfel, zvonul că ar fi furat cadavrul s-a răspândit repede. Aceste zvonuri au ajuns și la sora lui Helen care

s-a dus la medic acasă unde a descoperit rămășițele surorii sale moarte. Imediat a sunat la poliție, care a găsit cadavrul și l-a arestat pe Cosel.

Cu toate acestea, el nu a putut fi condamnat. Faptele pentru profanarea mormântului se prescriseseră deja. Ulterior Cosel a părăsit Key West și s-a mutat cu sora lui. Ani mai târziu a publicat o carte numită Secretul mormântului Helenei.

Abia în 1972 a fost publicat raportul autopsiei în care se specifica că acesta a „abuzat sexual” de mumia iubitei sale cu ajutorul unui dispozitiv în formă de tub.

Citește și Celebritatea cu cea mai înfiorătoare viață.

Sursa foto