Istoria machiajului: din Egiptul Antic până în prezent Magazin

Istoria machiajului: din Egiptul Antic până în prezent

Istoria machiajului este un subiect care atrage orice femeie pasionată de frumusețe. Machiajele au fost folosite într-o formă sau alta încă din Antichitate, având diferite scopuri. Din cele mai vechi timpuri, obiectivul machiajului a fost atât cel de accentuare a frumuseții, cât și cel de a sublinia anumite ritualuri religioase. 

Istoria machiajului: Egiptenii foloseau fructe de pădure pentru colorarea buzelor

Egiptenii antici foloseau deseori produse ce le puneau în pericol sănătatea. Existau si practici inofensive, precum folosirea fructelor de pădure pentru a da culoare buzelor. Cu toate acestea, majoritatar se foloseau produse pe bază de plumb, cupru, mercur sau arsenic pentru albirea pielii, în funcție de standardele de frumusețe de atunci. 

Istoria machiajului continuă cu Era Victoriană, momentul în care cosmeticele au devenit mai puțin primejdioase. Plumbul și aresincul au fost înlocuite de pudre din orez sau oxid de zinc si perle.

În secolul 20, pielea albă încă era dezirabilă deoarece era asociată cu nobilitatea, muncitorii de obicei având pielea bronzată de la lucrul în soare. Cu toate acestea, ingredientul principal în pudre a rămas arsenicul. Rutina de înfrumusețare consta în pudrarea feței, ciupirea obrajilor pentru a reda culoarea, înnegrirea genelor cu chibrituri arse și înroșirea buzelor cu petale de flori sau hârtie creponată roșie umezită.

Industria cinematografică a schimbat standardele de frumusețe

Odată cu lansarea industriei cinematografice la Hollywood, industria cosmetică a avansat și ea. Stilul vedetelor de film a influențat puternic preocupările pentru frumusețe ale populației. Astfel a devenit popular look-ul clasic al rujului roșu, ochilor întunecați si al tenului bronzat.

Acum, industria cosmetică valorează miliarde de dolari și oferă o varietate de produse profesionale. În prezent, cel mai mare risc asupra sănătății consumatorului reprezintă o ușoară reacție alergică la unul din ingrediente. În aceste condiții, machiajele și-au atins apogeul în ceea ce privește succesul și calitatea, fiind la îndemâna oricui și ușor de folosit. 

Citești și Ingrediente naturale folosite pentru înfrumusețare.

Sursă foto