Moment emoționant de Ziua Națională: un jandarm a cântat imnul României la pian, la 1700 metri altitudine Actual

Moment emoționant de Ziua Națională: un jandarm a cântat imnul României la pian, la 1700 metri altitudine

Un militar din Garda de Onoare a Jandarmeriei Române a cântat la pian Imnul de stat la 1700 de metri altitudine, pe Vârful lui Roman, din Munții Căpățânii, în județul Vâlcea.

Jandarmeria Română a transmis românilor la mulți ani de Ziua Națională printr-un moment inedit filmat și postat pe Facebook. Videoul a fost publicat alături de un mesaj:

„Pe oricare munţi ne-ar purta paşii, la malul oricărei mări ne-am afla, dacă am ajunge locuitori ai oricărei capitale sau ne-am retrage într-un sat din oricare ţară, am putea să fim aproape unii de ceilalţi în orice moment, amintindu-ne că suntem români. Poporul nostru a dovedit în repetate rânduri profunzimi nebănuite, precum ale mării. A rămas puternic pe dinaintea numeroaselor vitregii întâmpinate de-a lungul timpului, precum munţii. Solidaritatea ne-a ajutat să izbândim. Am rămas uniţi, reuşind, astfel, să trecem peste dificultăţile oricărei perioade, ceea ce ne oferă speranţa că vom depăşi greutăţile de acum aşa cum le-am depăşit şi pe cele din trecut. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”, scrie în mesajul care însoţeşte filmarea Jandarmeriei.

La final, jandarmul pianist a transmis un scurt mesaj pentru români. „Cu rădăcinile adânc înfipte în pământul istoriei, poporul român este un miracol, după cum spunea Gheorghe I.Brătianu. Să-l trăim zi de zi cu toată fiinţa noastră, iar azi, când sărbătorim una dintre clipele de graţie ale istoriei sale să-i spunem României la mulţi ani, o urare rostită ca un legământ. Să fim uniţi, să fim solidari să fim puternici”, este mesajul transmis de jandarm.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României şi drapelul naţional a fost arborat pe unul dintre cele mai înalte vârfuri montane din ţară, Vârful Parângul Mare, cu altitudinea de 2.519 metri.  

Citește și: Câte luni pot fi detectați anticorpi după infectarea cu Covid-19

Sursă foto