Județul care a anunțat că numărul turiştilor a ajuns în 2021 la nivelul înregistrat înaintea pandemiei Actual

Județul care a anunțat că numărul turiştilor a ajuns în 2021 la nivelul înregistrat înaintea pandemiei

Conform publicației News.ro, Covasna este județul care a anunțat că numărul turiştilor a ajuns în 2021 la nivelul înregistrat înaintea pandemiei. 102.601 turişti au sosit în judeţul Covasna în primele nouă luni ale anului 2021.

„În ciuda situaţiei incerte generate de pandemie, turismul covăsnean a înregistrat o creştere semnificativă, potrivit raportului anual al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna, întocmit pe baza datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică. Conform raportului respectiv, numărul persoanelor venite în judeţ s-a dublat faţă de primele nouă luni ale anului 2020, depăşind chiar şi numărul de turişti înregistraţi în 2019”, a transmis, Consiliul Judeţean Covasna.

Covasna atrage anual o mulțime de vizitatori prin autenticitate, resursele naturale și structură urbană. De asemenea, este cunoscut și pentru numărul mare de conace, peste 160, fiind denumit și Ținutul Conacelor.

„Turiştii preferă destinaţiile mai intime, cu mai puţini vizitatori. Acest lucru este în avantajul Judeţului Covasna, având în vedere resursele sale naturale şi structura urbană. Majoritatea operatorilor de turism şi-au reorganizat activităţile în urma situaţiei de urgenţă provocate de COVID-19, schimbându-şi profilul atunci când a fost necesar şi deschizându-se la noi oportunităţi de a-şi menţine afacerile”, a spus preşedintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Potrivit Consiliului Județean Covasna, judeţul Covasna a reprezentat 2,6% din numărul total de înnoptări înregistrate în România în primele nouă luni, ”un număr remarcabil pentru un judeţ mic cum este Covasna”.  

„În cifre, situația arată astfel: 101.877 – turiști sosiți în Județul Covasna în primele nouă luni ale anului 2019; 57.648 – turiști sosiți în Județul Covasna în 2020; 102.601 – turiști sosiți în Județul Covasna în primele nouă luni ale anului 2021”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Covasna.

Citește și Turismul rural: cele mai frumoase sate din România.

Sursă foto